26 Ιουλίου 2021

Feel the Lava! (official photos)

Η κινεζική 361°είναι μια αθλητική φίρμα που μας απασχολεί κατά καιρούς με τους πολύ ξεχωριστούς μπασκετικούς κωδικούς της. Τελευταία φορά που είχαμε καταπιαστεί με την 361° αφορούσε το πρώτο signature του Aaron Gordon το οποίο φυσικά δεν είδαμε ποτέ στην ελληνική αγορά παρά τις θετικότατες κριτικές που πήρε. Στη σημερινή ανάρτηση θα ασχοληθούμε με ένα εντυπωσιακότατο team model των Κινέζων που ονομάζεται Lava κι είναι όντας φωτιά και λάβ(ρ)α!
Το 361° Lava είναι ένα μπασκετικό που κατατάσσεται στη κατηγορία των super-light μοντέλων με άφθονο cushion! Το άνωθεν μέρος του παπουτσιού συνίσταται κυρίως από κλασικό mesh κι άλλα συνθετικά υλικά όπως οι πάμπολλες fuse επιστρώσεις κι ένα τεράστιο εξωτερικό heel counter από TPU σμιλεμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τη λάβα που εκρήγνυται από ηφαίστειο. Σημείο αναφοράς του μοντέλου πέρα από το heel counter είναι η ενδιάμεση σόλα του που ναι αρκετά mm σε πάχος κι είναι εξ' ολοκλήρου από QuickFoam ένα αφρώδες υλικό που χει αναπτύξει η 361°. Το QuickFoam λειτουργεί περίπου σα το Boost εξού και ο περιορισμός στο έμπροσθεν μέρος της midsole. Τέλος, ένα torsion plate με τη μορφή "X" συν μια μονοκόμματη εξωτερική σόλα με ένα ενιαίο μοτίβο χάραξης που "κοχλάζει" ολοκληρώνουν αυτή την πέρα για πέρα συμπαθέστατη κατασκευή. Σα σχέδιο το πλαίσιο του Lava είναι παρέχει αναρίθμητες χρωματικές δυνατότητες ενώ το υπόλοιπο μέρος - με εξαίρεση το μοτίβο πρόσφυσης - θα έλεγα ότι κοπιάρει εμβληματικό Adidas D Rose 7 Boost!
Πως σας φαίνεται η νέα ιδέα της 361°? Θα θέλατε να δείτε κάποια στιγμή και στην Ελλάδα μπασκετικά προϊόντα της κινεζική φίρμας?