2 Ιουλίου 2021

A tripl3 threat by Puma! (official photos)

Οι μπασκετικές σχεδιαστικές πένες της Puma έχουν πάρει φωτιά καθώς το ένα μετά το άλλο αρχίζουν να σκάνε μύτη τα μοντέλα της νέας της κολεξιόν. Μετά το Puma Fusion Nitro σειρά παίρνει το Puma Triple που εκ πρώτης όψεως μάλλον προτίθεται να συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που ανήκουν στη πολυπληθή κατηγορία των low-budget μπασκετικών κωδικών.
Το Puma Triple κάλλιστα θα μπορούσε να λογίζεται ως ένας ακόμη lifestyle κωδικός παρ' όλα αυτά κουβαλάει αγωνιστικά γονίδια. Πρόκειται εμφανώς για μια low-top κατασκευή για το άνωθεν μέρος του οποίου χρησιμοποιείται engineered mesh σαν του Nike Hyperdunk X χωρίς βέβαια να λείπουν μερικές μικρές πινελιές από παραδοσιακότερα υλικά όπως δέρμα ή nubuck για το σήμα αλλά και το άτυπο εξωτερικό heel counter. Η ενδιάμεση σόλα του είναι από ProFoam κι έχει ασυνήθιστα μεγάλο πάχος αφού θα λειτουργεί κι ως σασί για την αποφυγή δυσάρεστων μετατοπίσεων του πέλματος. Αρκετά mm είναι και η εξωτερική σόλα που φέρει ένα ιδιαίτερο μοτίβο χάραξη με πολλαπλά αντικριστά Formstrip λογότυπα. Το σχέδιο του παπουτσιού βασίζεται εν ολίγοις στα αντικριστά λογότυπα της φίρμας αν και συνολικά πάνω στο πλαίσιο μπορώ να μετρήσω περί τα τρία Formstrip συν αυτό που χει χαραχτεί στην εξωτερική πλευρά της midsole κι άλλα τόσα στην επιφάνεια πρόσφυσης.
Το Puma Triple έχει ξεκινήσει να διατίθεται ήδη στις αγορές αρκετών ασιατικών χωρών και αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα και στις ευρωπαϊκές αγορές αν όλα κυλήσουν ομαλά. Η τιμή του έχει οριστεί στα 85 με 90 ευρώ.