19 Ιουλίου 2021

Are you ready to Jump?? (unofficial photos)

Αφού γνωριστήκαμε για τα καλά με το Nike G.T. Cut κι ακολούθως με το G.T. Run τα αποκαλυπτήρια της νέας μπασκετικής Αγίας Τριάδας ολοκληρώνονται με το τρίτο κι ίσως πιο αξιοπρόσεχτο μέλος της G.T. φαμίλιας, του G.T Jump! Μπορεί να είχαμε μάθει από καιρό τώρα των ερχομό του Nike G.T. Jump παρ' όλα αυτά δεν το είχαμε δει ποτέ με "σάρκα κι οστά"! Η Brittney Griner, παίχτρια της γυναικείας ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ των Η.Π.Α., εθεάθη να προβάρει εντός αλλά κι εκτός παρκέ το νέο δημιούργημα της αμερικάνικης φίρμας.
Tο Nike G.T. Jump όπως είπαμε, είναι το τελευταίο μοντέλο της ολοκαίνουργιας μπασκετικής συλλογής της swoosh που απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες παιχτών. Το άνωθεν μέρος του Jump εκμεταλλεύεται το neoprene υλικό που υπήρχε στο Cut και μάλιστα ακριβώς στο ίδιο σημείο δηλαδή κατά μήκος του κουτουπιέ. Εκατέρωθεν των πλευρών του φέρει ένα open-mesh πλαίσιο μέσα απ' το οποίο διακρίνουμε καλώδια Flywire περασμένης εποχής. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη δόμηση του μοντέλου ανήκει στο αντικραδασμικό του σύστημα! Ένα μεγάλο Zoom Air strobel έχει εγκατασταθεί επάνω και κατά μήκος της phylon midsole με το ήμισυ μέρος της να καλύπτεται από μια αρθρωτή "σφήνα" από pebax υλικό. Κάτω από αυτό το Shox τύπου πιάτο βρίσκεται ένας μεγάλος και πλήρως ορατός θύλακας Zoom Air συν έναν ακριβώς που κρύβεται στο ίδιο ύφος αλλά στο συμπαγέστερο έμπροσθεν μέρος του. Τέλος, μια μονοκόμματη εξωτερική σόλα ολοκληρώνει την εντυπωσιακή αυτή κατασκευή. Σα σχέδιο το Nike G.T. Jump θεωρώ ότι αποτελεί μια σχεδιαστική μίξη του iconic Nike Shox VC V με λίγο από Lunar Hyperdunk και Hyperdunk 2016 Hi.
Για το πότε αναμένεται και ποια περίπου θα είναι η αρχική τιμή διάθεσης του Nike G.T. Jump δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κοστίζει πολύ παραπάνω κι από το Cut αλλά κι από το Run.