29 Ιουνίου 2021

A GT made for RUNners! (official photos)

Προ τριμήνου σας είχα παρουσιάσει τη νέα τριπλή μπασκετική πρόταση της Nike με τη κωδική ονομασία Greater Than που περιείχε μπασκετικά για κάθε λογής γούστο. Αυτό που ξεχώρισε πρώτο ήταν το Zoom G.T. Cut το οποίο μάλιστα έχει ξεκινήσει να διατίθεται στην αμερικάνικη αγορά και τώρα πια σειρά έχει το Zoom G.T. Run που άνετα θα μπορούσε να αυτο-αποκαλεστεί ως ο νόμιμος διάδοχος του Zoom BB NXT. Σήμερα λοιπόν κυκλοφόρησαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του παπουτσιού κι ομολογώ πως δείχνει εντυπωσιακότατο.
Το Nike Zoom G.T. Run αποτελεί κατ' ουσία την ενδιάμεση λύση μεταξύ Cut και Jump οπότε συνδυάζει θα λέγαμε θάλασσα με βουνό. Τα συστατικά του πλαισίου φαίνεται να είναι ολόιδια με εκείνα του προαναφερθέντος BB οπότε έχουμε ένα είδος screen-knit με μπόλικες TPU επικαλύψεις κυρίως στο έμπροσθεν τμήμα. Το ενδιαφέρον όμως δεν κρύβεται εκεί αλλά στη σύνθεση της ενδιάμεσης σόλας του. Ξεκινάμε με το sockliner από React foam και κάτω απ' αυτό βρίσκουμε ένα Zoom Air strobel αλλά μονάχα στο έμπροσθεν τμήμα του πέλματος κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Αυτά τα δύο υλικά βρίσκονται τοποθετημένα στο "ρετιρέ" μια πολύ παχιάς ενδιάμεσης σόλας επίσης από React που εντός της περιέχει έναν ορθογώνιο θύλακα Zoom Air κάτω ακριβώς από το μισό strobel board. Τέλος, η χάραξη της εξωτερικής του σόλας παραπέμπει στο BB NXT με τη διαφορά πως στο Run έχει μια συνέχεια, μια ενιαία ροή. Σχεδιαστικά το Zoom G.T. Run δείχνει αρκετά συμπαθές και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά team models που θα φορεθούν στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Το Nike Zoom G.T. Run αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του αγοραστικού κοινού εντός του καλοκαιριού αλλά η αρχική του τιμή πιθανότατα να είναι τσουχτερή κι ίσως να φθάνει εκείνη του χιλιοειπωμένου BB NXT ζωή να χει.