22 Ιουνίου 2021

Here comes another Puma! (unofficial photos)

O πόιντ γκαρντ των Phoenix Mercury ονόματι Skylar Diggins-Smith εθεάθη προ βδομάδας σε αγώνα της ομάδας στο WNBA να φορά ένα ολοκαίνουργιο και φυσικά ακυκλοφόρητο μπασκετικό της Puma Hoops. Φυσικά και δε θα το άφηνα ασχολίαστο γι' αυτό και πραγματοποίησα μια έρευνα στο αχανές διαδίκτυο κι ανακάλυψα ότι πρόκειται για το Puma Fusion Nitro Specta! Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το μοντέλο όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του όπως και για τις τεχνικές προδιαγραφές του ωστόσο ως είθισται θα επιχειρήσουμε να το "αποκρυπτογραφήσουμε"!
Εκ πρώτης όψεως το Puma Fusion Nitro Spectra δείχνει σαν μια επανασχεδιασμένη έκδοση του best-seller της φίρμας και φυσικά αναφέρομαι στο Clyde All-Pro. Ένα μονοκόμματο κέλυφος στα πρότυπα του Clyde All-Pro αλλά από textile επικαλυμμένο πλήρως από fuse ενώ απ' τις φωτογραφίες διακρίνουμε μια ελαστική μπαντάνα ακριβώς στο μέσο μιμούμενο κατά κάποιο τρόπο τη σύνθεση υλικών για το πλαίσιο του Future Z 1.1, του ποδοσφαιρικού παπουτσιού που φορά στο φετινό Copa America ο Neymar Jr. Στην ενδιάμεση σόλα πιθανόν να κρύβεται το πραγματικό διαμάντι του μοντέλου καθώς θα περιέχει το νέο αντικραδασμικό-απορροφητικό υλικό της γερμανική φίρμας το οποίο καλείται Nitro. Διακρίνουμε ένα παχύ σασί στα χνάρια του All-Pro αλλά με καμπυλόγραμμο πίσω μέρος όπου εντός της αντί για Pebax θα περιέχει το Nitro foam το οποίο μάλλον θα εκτείνεται κατά μήκος όλου του παπουτσιού. Η εξωτερική σόλα του Fusion Nitro διαθέτει μια επιθετική χάραξη με αρκετές γωνίες και διάκενα (Hyperdunk 2014 εσύ?) ώστε να "δραστηριοποιείται" το Nitro. Σχεδιαστικά το μοντέλο όπως ειπώθηκε και νωρίτερα θα μπορούσε κάλλιστα να λογίζεται σαν μια αναβαθμισμένη ή αγωνιστικότερη εκδοχή του All-Pro.
Ακόμη είναι νωρίς για να γνωρίζουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας καθώς και την αρχική τιμή διάθεσης του Puma Fusion Nitro Spectra. Εσάς, πως σας φαίνεται η νέα μπασκετική πρόταση της Puma? Εγκρίνεται ή θα περιμένετε να δείτε πρώτα και το signature του LaMelo Ball?
Φωτογραφίες από Instagram: kissmesieep