19 Ιουνίου 2021

Testing Air Jordan Zion 1

Ο ογκώδης αλλά χαρισματικός Zion Williamson λογίζεται από τους ειδήμονες ως το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο του NBA και για χάρη του - ή ορθότερα για την υπογραφή του - "σφάχτηκαν" μεταξύ τους οι εταιρείες αθλητική ένδυσης και υπόδησης. Τελικώς, ο Zion ήλθε σε συμφωνία με την Jordan Brand κι ο Μιχάλακης έσπευσε να του ετοιμάσει το πρώτο του signature μπασκετικό με τον νεαρό Pelican να μην έχει κλείσει καλά-καλά τα 20. Το Air Jordan Zion 1 κι όχι Z Code όπως αρχικώς είχε ονομαστεί έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες signature σειρές που συντηρεί η φίρμα (CP3 και Why Not Zer0) ενώ ταυτόχρονα συγκαταλέγεται στην πολυπληθή πλέον κατηγορία των low-budget signatures.
Από κατασκευαστικής ματιάς το Air Jordan Zion 1 είναι ένα σύγχρονο μπασκετικό υλικά όχι από το επάνω ράφι με φωτεινή εξαίρεση το tooling της midsole του. Για το κέλυφος του Zion 1 επιλέχθηκε να γίνει οικονομία κι έτσι προτιμήθηκαν συνθετικά υλικά όπως screen-mesh για τα 3/4 του πλαισίου και για το εναπομείναν τμήμα επέλεξαν λεπτό συνθετικό δέρμα καλυμμένο με μια λεπτή ταινία fuse συν μπόλικη επένδυση εσωτερικώς. Ένα ζεύγος υφασμάτινων λωρίδων κάτω από το mesh ένα για κάθε πλευρά ενισχύουν το lockdown αλλά και το συνολικό fit του παπουτσιού ενώ για τη κατασκευή της γλώσσας επιλέχθηκε ένα στιλπνό υλικό ίδιο περίπου μ' εκείνο που φέρει το LeBron 18 στο αντίστοιχο σημείο. Εκεί που φάνηκε γενναιόδωρη η Jordan ήταν όπως προείπαμε στη σύνθεση της ενδιάμεσης σόλας του. Ένα παχύ και φαρδύ σκαρί από phylon που περιέχει στο έμπροσθεν μέρος έναν κλασικού τύπου Zoom Air θύλακα ενώ στο ρετιρέ της (midsole) βρίσκεται εγκατεστημένo ένα Air Strobel σαν αυτό που περιέχει το Nike PG 5. Η εξωτερική σόλα του Zion 1 ναι μεν είναι μονοκόμματη εντούτοις όμως διαθέτει δύο επιφάνειες πρόσφυσης με herringbone μοτίβο μιμούμενο κατά κάποιο τρόπο το Air Jordan XX3. Κεντρική ιδέα στο σχεδιασμό του Air Jordan Zion 1 είναι το τεράστιο "Z" που σχηματίζεται από το fuse σε κάθε πλευρά κι ανάλογα την έκδοση προκύπτει η αντίστοιχη χρωματική διαφοροποίηση στα βασικά εξωτερικά μέρη του μοντέλου. Μιας και πρόκειται για signature δε γίνεται να λείπει το επίσημο logo του αθλητή που εντοπίζεται στη ράχη αλλά και στην εξωτερική σόλα σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος. Υπάρχει βέβαια κι ένα δευτερεύων λογότυπο στη κορυφή της αριστερής γλώσσας που βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδούμε στη νεοσύστατη σειρά.
Το Air Jordan Zion 1 βρίσκεται εδώ και καιρό στη χώρα μας ενώ αναμένεται ότι θα καταφθάσουν και νεότεροι χρωματισμοί του το προσεχές διάστημα. Όσοι είστε φανς του Zion ή βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός νέου μπασκετικού θα σας συνιστούσα να παρακολουθήσετε τα τρία performing βιντεάκια που ακολουθούν ώστε να χετε μια ιδέα σχετικά με το πατούμενο σε περίπτωση που προετοιμάζεστε να το αποκτήσετε.