22 Ιουνίου 2020

Ο Gordon σε κατάσταση ZEN!! (official photos)

Σε ανάρτηση του περασμένου Δεκεμβρίου είχαμε αναφερθεί στον επικείμενο ερχομό του πρώτου signature παπουτσιού του ιπτάμενου Aaron Gordon. Έστω κι αργοπορημένα η κινεζική φίρμα 361° με την οποία ο "double-zero" των Orlando Magic συμφώνησε να πορευτεί sneaker-ικά, ξεκίνησε επιτέλους τη διάθεση του ZEN AG όπως αποφάσισε να (απο)καλεί τη νέα μπασκετική της συλλογή. Εξαιτίας αυτής της αργοπορίας ο δις-αδικημένος σε διαγωνισμό καρφωμάτων αγωνίστηκε στο φετινό Slam Dunk φορώντας ένα άλλο ζευγάρι της εταιρείας το QBIG3 που δε φάνηκε να είναι γουρλίδικο ελέω της βαθμολογίας του "Flash".
Το 361° ZEN AG είναι ένα εντυπωσιακότατο μπασκετικό ως προς τη σχεδίασή του αλλά μα πάρα πολύ πλαστικοποιημένο. Το άνωθεν μέρος του συνίσταται κυρίως από fuse και σε κατά τόπους σημεία του γίνεται χρήση διάφανου fuse ενώ στην εσωτερική πλευρά διακρίνουμε λίγα τετραγωνικά από mesh υλικό. Κάτω από το πλαίσιο διακρίνουμε λεπτές υφασμάτινες ζώνες που οι διπλωμένες καταλήξεις τους λειτουργούν ως θηλιές για τη διέλευση των κορδονιών. Για τη δόμηση της ενδιάμεσης σόλας του χρησιμοποιείται πατροπαράδοτο foam που η εταιρεία καλεί Qu!ckfoam και για το οποίο η αλήθεια είναι πως δεν έχω προσωπική άποψη. Σημείο αναφοράς στο AG είναι η πλαϊνή TPU μπαριέρα για την αποτροπή δυσάρεστων καταστάσεων που φαινομενικά δείχνει σαν προέκταση του όμορφα λαξευμένου torsion plate. Από στυλιστικής πλευράς οι Κινέζοι θα προτιμήσουν κατά πως φαίνεται να "παίξουν" συνδυάζοντας τα χρώματα τωρινής ομάδας του Gordon αλλά και εξτρίμ συνδυασμούς. Επίσης όμορφο και το προσωπικό λογότυπο του παίχτη που είναι βασισμένο στο Γιν-Γιανγκ, το πασίγνωστο σύμβολο της κινέζικης φιλοσοφίας.
Το 361° ZEN AG πιστεύω πως δε πρόκειται να το δούμε στην ελληνική αγορά οπότε όποιος επιθυμεί να το αποκτήσει θα πρέπει να το αναζητήσει σε ιντερνετικά καταστήματα που πωλούν μπασκετικά από κινέζικες φίρμες. Εσείς τι λέτε, θα θέλατε να το δείτε κάποια στιγμή και στη χώρα μας?