24 Ιουνίου 2020

Join the battle Soldier!! (unofficial photos)

Απέχουμε ένα μήνα και κάτι μέρες από την επανέναρξη της σεζόν στο NBA γεγονός που χουν αντιληφθεί και με το παραπάνω οι εταιρείες αθλητικών ειδών που δραστηριοποιούνται στον σχετικό κλάδο. Η μία εταιρεία μετά την άλλη αποκαλύπτουν έστω και με ανεπίσημο τρόπο τα μπασκετικά που θα φορεθούν τους ερχόμενους μήνες ή την επόμενη σεζόν. Τη τιμητική της έχει σήμερα η επίσημα δεύτερη signature συλλογή παπουτσιών του LeBron James και το Nike Soldier XIV που δηλώνει από τώρα πανέτοιμο για να μπει στη μάχη.
Το Nike Soldier XIV σημαίνει μια καινούργια και συνάμα παλιά εποχή στη συλλογή αφού επιστρέφουν τα κορδόνια σ' αυτή τα κορδόνια μετά από απουσία τριών χρόνων όπου το lacing των μοντέλων είχε ανατεθεί αποκλειστικά στα βέλκρο στραπς. Αυτό που βλέπετε στις εικόνες είναι ένα συμπαγέςστατο μπασκετικό που για τη δόμηση του κελύφους του χρησιμοποιείται μονοκόμματο ballistic mesh το οποίο διακόπτεται κατά μήκος του κουτουπιέ από neoprene υλικό "γεμισμένο" από foam αλλά κι εκατέρωθεν των πλευρών του από τετράγωνα fuse παράθυρα για τον αναγκαίο αερισμό του. Υπογείως του πλαισίου κρύβονται τα κορδόνια που "ξεπηδούν" στη κορυφή της υποτιθέμενης γλώσσας παρουσία ενός lace-lock. Για την ώρα δεν έχουμε τη παραμικρή πληροφορία σχετικά με το είδος του foam απ' τον οποίο είναι κατασκευασμένη η ενδιάμεση σόλα του αλλά και της αντικραδασμικής τεχνολογίας που θα περιέχει αυτή όσο κι αν προσπάθησα να δω μέσα απ' το TPU σασί που καλύπτει την εξωτερική πλευρά του. Πιθανολογώ πως και πάλι θα έχουμε μια midsole από phylon υλικό που εντός της θα φέρει Zoom Air τεχνολογία στον σύνηθες συνδυασμό. Η εξωτερική σόλα του Nike Soldier XIV είναι συνεχής και για τη χάραξή της συνεργάζονται αρκετά μοτίβα συν δύο καναλιών χωρισμού στο forefoot που θεωρώ ότι εμμέσως μαρτυρούν την ύπαρξη Zoom θύλακα στο σημείο. Στο παπούτσι φαίνεται να χουν βρει στέγη όλα σχεδόν τα λογότυπα του "Βασιλιά", από τη βασιλική κορόνα έως τον Dunkman και τον περήφανο Λέοντα!
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και τη αρχικής τιμή πώλησης του Nike Soldier XIV.