23 Ιουνίου 2020

The Next chapter in basketball!! (official photos)

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να μετέθεσε για την επόμενη χρονιά του Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα άλλαζαν πλήρως τα πλάνα τα αθλητικών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης. Το Nike Air Zoom BB NXT συστήθηκε αρχές του έτους ως το επίσημο μπασκετικό της swoosh το οποίο και αναμενόταν να φορεθεί από τους μπασκεμπολίστες αλλά κι από τις εθνικές ομάδες που προμοτάρονται από την αμερικάνικη εταιρεία. Το παπούτσι το είχαμε προϋπαντήσει κάπου στις αρχές Φεβρουαρίου τώρα όμως ήρθε η ώρα για την κυκλοφορία του.
Το Nike Air Zoom BB NXT αναμένεται να αποτελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τη ναυαρχίδα των team models της Nike μια θέση που χηρεύει εδώ και καιρό μετά τη παύσης της σειράς Hyperdunk. Ο Ross Klein είναι εκείνος που οραματίστηκε το Air Zoom BB NXT κι απ' ότι φαίνεται τον εμπνέει να καταπιάνεται με τη τεχνολογία React μιας κι αυτός ευθύνεται για το React Hyperdunk 2017. Το μυστικό του παπουτσιού κρύβεται στην αντικραδασμική τεχνολογία που διαθέτει καθώς είναι εξοπλισμένο με τρία στρώματα React υλικού. Έχουμε μια αποσπώμενη midsole από React που εδρεύει πάνω σ' ένα υπόστρωμα εν δυνάμει strobel-board επίσης από React το οποίο με τη σειρά του αράζει πάνω σε ένα παχύτερο στρώμα από το ίδιο υλικό έχοντας όμως στο έμπροσθεν μέρος και δύο Zoom Air pods όμοια με αυτά που διαθέτουν τα Nike LeBron XVI, XVII αλλά περιτριγυρισμένα από το εν λόγω foam. Το κέλυφος του παπουτσιού είναι από engineered mesh και σε κατά τόπους σημεία του καλύπτεται από λεπτές fuse στρώσεις προσφέροντας σταθερότητα κι ανθεκτικότητα. Για την εξωτερική σόλα επιλέχθηκε μια μονοκόμματη στρώση με μοτίβο χάραξης παρόμοιο με κείνο του LeBron 17. Σα σχέδιο το BB NXT είναι αεροδυναμικό, σύγχρονο ενώ κάτω από συγκεκριμένες γωνίες θέασής του θυμίζει πολύ running κωδικούς της εταιρείας.
Το Nike Air Zoom BB NXT θα κυκλοφορήσει από τις πρώτες κιόλας μέρες του Ιουλίου και η τιμή του όπως σε είχα ενημερώσει και παλαιότερα θα κυμαίνεται στα 180 δολάρια!