1 Ιουνίου 2020

Under Armour Curry 5 (Tokyo Nights)

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 η Under Armour ανακοίνωνε την συμφωνία της με τον Stephen Curry κανείς δε πίστευε πως η σύμπραξή τους θα ευδοκιμούσε τόσο πολύ. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα οι δύο πλευρές θα ανακοίνωναν την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2024 καθιστώντας έτσι τον Stephen ως τον παίχτη με το τέταρτο πιο προσοδοφόρο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA. Η signature σειρά του Στεφανάκου ναι μεν βρίσκεται από φέτος στο έβδομο μοντέλο της, παρ' όλα αυτά όμως έχει καταφέρει να μας παρουσιάσει ορισμένους εξαιρετικούς κωδικούς. Ένας εξ' αυτών είναι το Under Armour Curry 5, προϊόν έμπνευσης του πρόσφατα αποχωρήσαντα αρχισχεδιαστή της εταιρείας Dave Dombrow κάτι που έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν (2016). Το παπούτσι ετοιμάστηκε έχοντας τρεις βασικούς πυλώνες σχεδίασης, βάρος-προσαρμογή-πρόσφυση (weight-fit-traction) κάτι που φαντάζει εύλογο αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο παιχνιδιού του ηγέτη των Warriors.
Το Under Armour Curry 5 αποκαλύφθηκε στο φίλαθλο κοινό το 2018 κι ανήμερα των γενεθλίων του παίχτη (14 Μαρτίου). Αγωνίστηκε φορώντας το συγκεκριμένο πατούμενο μέχρι και τους Τελικούς εκείνης της χρονιάς όπου οι Golden State Warriors "σκούπισαν" με συνοπτικότατες διαδικασίες τους Cleveland Cavaliers του LeBron. Από το πρώτο release του και μέχρι την εμφάνιση του επόμενου μοντέλου της σειράς, το Curry 5 κυκλοφόρησε σε ουκ ολίγους χρωματισμούς κάτι απόλυτα αναμενόμενο αν θυμηθούμε τι είχε συμβεί και με του προηγηθέντες κωδικούς. Ένας απ' τους τελευταίους χρωματισμούς του παπουτσιού (ίσως κι ο τελευταίος) είναι η εικονιζόμενη απόχρωση που της έχει δοθεί το προσωνύμιο "Tokyo Nights". Στη καθιερωμένη τα τελευταία πέντε χρόνια περιοδεία του Στεφανάκου στην Ασία όταν κι επισκέφθηκε την ιαπωνική πρωτεύουσα παρουσίασε ένα ξεχωριστό μαύρο Curry 5. Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στο πλαίσιο όπου και απεικονίζεται η ομορφιά του Τόκιο τη νύχτα όπου ο μαύρος ουρανός χρωματίζεται από τα χιλιάδες φώτα της πολυπληθέστερης πόλης του κόσμου.
Τώρα αν επιθυμείτε να μάθετε κάποια πραγματάκια περισσότερα σχετικά με τον πέμπτο κωδικό της σειράς δεν έχετε απ' το να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο όπου θα σας ανακατευθύνει σε παλαιότερη ανάρτηση του blog σχετικά με εν λόγω Curry.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2018/06/under-armour-curry-5-welcome-home.html