1 Ιουνίου 2018

Under Armour Curry 5 (Welcome Home)

Ο φύσει και θέσει ηγέτης των Golden State Warriors έγινε πέρυσι ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του NBA που υπέγραφε supermax συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει συνολικά κάτι παραπάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα πέντε χρόνια. Παρά το ηχηρότατο ράπισμα που δέχτηκε στους προπέρσινους Τελικούς, ο Stephen επανήλθε κι έχοντας μια μικρή βοήθεια (λέγε με KD) επανέφερε τη τάξη προσθέτοντας ένα ακόμη banner στην οροφή της Oracle Arena ενώ ζευγάρωσε τα δαχτυλίδια πρωταθλητή NBA. Παράλληλα επανήλθε η δημοτικότητά του στα επίπεδα που βρισκόταν προ διετίας γεγονός που συνέβαλε κι αυτό λίγο-πολύ στην ανάκαμψη της signature σειράς παπουτσιών του δια χειρός Under Armour. Το Under Armour Curry 4 εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των περσινών Τελικών με τα πρώτα κιόλας σχόλια να είναι αποθεωτικά κάτι που επιβεβαίωσαν και τα reviews που ακολούθησαν κοντά στις αρχές του φθινοπώρου. Ο Steph φέτος μπορεί να μη διάγει τις καλύτερες των - αγωνιστικών του - ημερών ελέω κάποιων μικροτραυματισμών που τον ανάγκασαν να απουσιάσει από καμιά 30αριά ματς των Dubs αυτό όμως δε επηρέασε επ' ουδενί τις εξελίξεις όσον αφορά το επόμενο μπασκετικό παπούτσι που θα χε το λογότυπό του. Το Under Armour Curry 5 ανακοινώθηκε επισήμως ανήμερα των γενεθλίων του παίχτη και αποτελεί το πλέον αμφιλεγόμενο παπούτσι της σειράς, περισσότερο ακόμη κι απ' το Curry 3.
Το Under Armour Curry 5 συγκαταλέγεται στη κατηγορία των low-top μπασκετικών υποδημάτων κι είναι το επίσημα πρώτο "κοντό" μοντέλο της σειράς. Σα κατασκευή είναι πανάλαφρη και καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τεχνολογίες που είδαμε κυρίως στα δύο προηγούμενα Curry τα οποία ήταν μεταξύ του η μέρα με τη νύχτα. Το νεότερο Curry διαθέτει ένα γνήσιο καλτσοειδές (bootie) κέλυφος χωρίς τη fuse επίστρωση και χωρίς βέβαια το περιττό ζιβάγκο κολάρο που έφερε ο προηγούμενος κωδικός. Αντί fuse επιλέχθηκε να τοποθετηθεί σχεδόν περιμετρικά του κελύφους ένα πιο συμπαγές σκληροτράχηλο υλικό, το γνωστό Anafoam, που επανεμφανίζεται στη σειρά μετά το ντεμπούτο του στο Curry 3. Οι οπές για τα κορδόνια έχουν λοξή κλίση παρόμοια με εκείνη του Harden Vol. 1 με τη διαφορά όμως πως σε κάποιες απ' τις οπές "συμμετέχει" και το Anafoam εκτός του bootie. Η ενδιάμεση σόλα που ναι περίτεχνα λαξευμένη προέρχεται εξ' ολοκλήρου από κλασικό EVA υλικό χωρίς δυστυχώς κανένα ίχνος Micro G ή άλλου είδους αντικραδασμικής τεχνολογίας. Η εξωτερική του σόλα είναι περίπου στα πρότυπα του περσινού μοντέλου της σειράς με τη διαφορά ότι αντί για στιβάδες τεμνόμενων κύκλων έχουμε εκατοντάδες ευθείες και κάθετες γραμμές να τέμνονται συν μια οριοθετημένη περιοχή από συμπαγές κι όχι από ημιδιάφανο υλικό εντός του οποίου περιέχονται ομόκεντροι κύκλοι και τετράγωνα με το ίδιο κέντρο.
Το Under Armour Curry 5 είναι το πρώτο low-cut παπούτσι της έως τώρα σειράς και παράλληλα το πρώτο Curry που σχεδιάστηκε έχοντας μια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης σύμφωνα με τα λεγόμενα του Dave Dombrow, του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Under Armour. Η μοναδικότητα του Stephen σαν αθλητή ταυτίζεται με το αρχαιότερο κι αδύνατο προς επίλυση γεωμετρικό πρόβλημα του τετραγωνισμού του κύκλου. Η όποια επίλυσή του συνδέεται άμεσα με τον αριθμό π, τη γνωστή μαθηματική σταθερά που ορίζεται ως ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου και ισούται με 3,14. Κατά διαβολική σύμπτωση το 3.14 "τυγχάνει" να είναι και η ημερομηνία γέννησης του Στέφανου και κάπως έτσι επιτυγχάνεται ο συσχετισμός-σύνδεση μεταξύ του παίχτη και του νέο του πατούμενου. Σύμφωνα με τον Dombrow το Curry 5 φέρει αρκετούς ημιτελείς κύκλους ιδίως στο άνωθεν μέρος του παπουτσιού με το ημιτελές Anafoam πλαίσιο να είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της συγκεκριμένης θεματικής ιδέας ενώ το σύμβολο π έχει υφανθεί στην εσωτερική πλευρά του bootie. Το λογότυπο "SC30" εμφανίζεται μονάχα μια φορά κι αυτή είναι με τη μορφή συνδετήρα στο κολάρο του bootie ενώ για πρώτη φορά σε Curry το σήμα της UA έχει διακριτικότατη παρουσία έχοντας "εντέχνως εξαφανισθεί", ένας πιθανός οιωνός της οριστικής απουσίας του σήματος της εταιρείας από τα επερχόμενα μοντέλα της σειράς. Επίσης μεγάλη εντύπωσε μου προκαλεί η απουσία της γνωστής φράση "I can do all things" που ακολουθεί τη σειρά απ' την ίδρυσή της.
Τα αποκαλυπτήρια του νεότερου Under Armour Curry έγιναν ως είθισται τα τελευταία χρόνια μέσω του διαδικτύου κι ανήμερα των γενεθλίων του Stephen. Ο Στέφανος εκείνη την ημέρα δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντιπάλους τους Lakers λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και περιορίστηκε κάνοντας μια μίνι επίδειξη του UA Curry 5 κατά τη διάρκεια της προθέρμανσής του. Τα μαυρογκρί "Pi Day" μέτρησαν τα πρώτα επίσημα αγωνιστικά τους χιλιόμετρα λίγες μέρες αργότερα και πάλι εντός έδρας εναντίον των Hawks αλλά δε αποδείχτηκαν πολύ γούρικα καθώς ο Mr. Clutch έπαιξε για μόλις 25 λεπτά λόγω ενοχλήσεων. Οι Warriors πορεύθηκαν για το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς των αρχηγό τους ο οποίος επανήλθε στην ενεργό δράση στο δεύτερο αγώνα των ημιτελικών της δυτικής περιφέρειας εναντίον των Pelicans του "The Brow". Εκείνη τη μέρα επανεμφανίστηκε φορώντας την έκδοση που βλέπετε στις φωτογραφίες κι έχει το παρατσούκλι "Welcome Home" που ναι φωτεινότερη και πιο εντυπωσιακότερη σε σχέση με το κάπως μουντό "Pi Day". Το "Welcome Home" προτιμήθηκε απ' τον παίχτη στη πλειοψηφία της σειράς αγώνων των γκρανγκινιολικών και χιτσκοκικών τελικών της δυτικής περιφέρειας. Και το ερώτημα είναι ένα, Curry or not?