1 Ιουλίου 2024

Meet the EQLZ!! (official photos)

Παρά τη καλοκαιρινή ραστώνη γίνονται μικρά και όμορφα πραγματάκια που δεν έχουν ξεφύγει της προσοχής μου αλλά καλώς ή κακώς η καθημερινότητα μας προλαβαίνει. Ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα είναι η κυκλοφορία του πρώτου αμιγούς μπασκετικού της EQLZ, μια νεοσύστατης μικρής φίρμας με μόλις έξι χρόνια ζωής κι έδρα τη Κίνα. Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται παράξενό αυτό το σούπερ ντιζαϊνάτο μοντέλο έρχεται από Κίνα μεριά αλλά υπάρχει εξήγηση.
Και το όνομα αυτού EQLZ 247, μια συντομία αν δε κάνω λάθος του Equalizer 24/7, με το παρουσιαστικό του να οφείλεται εν ολίγοις στον Aaron Cooper, έναν απ' τους σημαντικότερους σχεδιαστές performing υποδημάτων όλων των εποχών αφού σε αυτόν πιστώνονται μερικά iconic μοντέλα της Nike όπου και μεγαλούργησε επί χρόνια. Η αποχώρησή του από τη Nike και κατ' επέκταση από την ενεργό δράση ήταν σύντομη κάτι που αποδεικνύεται με το 247. Ένα φαινομενικά ψηλό μπασκετικό, το πλαίσιο του οποίου είναι από knit υψηλής ποιότητας και με κολάρο σα ζιβάγκο θυμίζοντας έτσι λίγο το αξέχαστο Hyperdunk 2016 Flyknit. Στη περίμετρο του πλαισίου έχει τοποθετηθεί ποιοτικότατο συνθετικό δέρμα που άνετα το μπερδεύεις με κανονικό δέρμα. Για τη παχιά ενδιάμεση σόλα του EQLZ χρησιμοποιήθηκε Pebax foam που περικλύζεται από EVA και πρόσθετε TPU μπαριέρες που εμένα μου φέρνουν στο μυαλό το πρώτο Pippen, το οποίο σχεδίασε άλλωστε ο Cooper. Η εξωτερική του σόλα είναι πραγματικό κομψοτέχνημα αφού συνδυάζει του αποτύπωμα του ανθρώπινου πέλματος (λίγο Kobe 9 εδώ) γεμισμένο με αμέτρητους μικρούς ρόμβους. Αναφορικά με τη σχεδίαση του παπουτσιού δεν έχω να πω πολλά, η πένα του Cooper τα είπε όλα!
Το EQLZ 247 διατίθεται από το επίσημο site της εταιρείας με τη τιμή του να ξεκινά από τα 150 δολάρια αλλά αν προσθέσετε μεταφορικά και τελωνεία πιθανόν να χρειάζεστε περί τα δύο κατοστάρικα για να το αποκτήσετε. Οι έως τώρα τρεις χρωματισμοί του είναι απλά ο ένας καλύτερος από τον άλλο!