28 Ιουλίου 2024

New Balance Fresh Foam BB v2 (Gamer Pack)

Η New Balance σε αντίθεση με τη Puma επιλέγει να συντηρεί μονάχα μία signature μπασκετική συλλογή και να επενδύει περισσότερο χρόνο και χρήμα σε team models σειρές ώστε να "εξοπλίζει" τους λιγοστούς πλην ποιοτικότατους NBAers με τους οποίους συνεργάζεται. Η χρονικά δεύτερη non-signature συλλογή που ίδρυσε προ τριετίας περίπου ονομάζεται Fresh Foam BB (στην ονοματοδοσία παρατηρείται ένα θεματάκι για την NB) κι επί της ουσίας αποτελεί την πιο premium επιλογή που χει να διαθέσει για όσους επιθυμούν κάτι παραπάνω από τα TWO WXY! Όπως συνέβη με το πρώτο BB έτσι και τώρα ο Zach Lavine ανέλαβε να λανσάρει το sequel της σειράς αν και ο αθλητής των Bulls πέρασε περισσότερο χρόνο εκτός παρκέ λόγω τραυματισμών. To Fresh Foam BB v2 ανακοινώθηκε επισήμως λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα με την διαθεσιμότητα του παπουτσιού να καθυστερεί ελαφρώς για αγνώστους λόγους κάτι που συνηθίζει να πράττει η παμπάλαια βοστονέζικη φίρμα.
Το New Balance Fresh Foam BB v2 είναι ότι πιο "θωρηκτό" έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής η NB, περισσότερο ακόμη κι από το τέταρτο TWO WXY με το οποίο έχουν παρόμοιο μπόι. Ισοϋψή μεν πλην όμως διαφορετική προσέγγιση ως προς τη δόμηση του πλαισίου καθώς προτιμήθηκαν αρκετά και διαφόρων ειδών υλικά από mesh που κυριαρχεί μέχρι συνθετικό δέρμα (ενίοτε αστραφτερό) και βέβαια μπόλικο suede ένα υλικό που τείνει να εξαλειφθεί από τη κατηγορία. Το μοναδικό πλαστικό που φέρει το πλαίσιο είναι το άτυπο heel clip που χει εγκατασταθεί σα σφήνα στο τυπικό εξωτερικό heel counter. Η ενδιάμεση σόλα είναι το σημείο που εξελίχθηκε άρδην σε σχέση με τη πρώτη έκδοση αφού τώρα έχει μεγεθυνθεί κυρίως ως προς το πάχος της και δευτερευόντως ως προς την έκτασή της. Έχουμε μια midsole από διπλού τύπου Fresh Foam X χωρίς κανενός είδος πλευρικό περιορισμό και πιστέψτε με το bounce του είναι εκπληκτικό. Εν συνεχεία έχουμε ένα τυπικό αλλά χρήσιμο shank plate από TPU ακριβώς στο κέντρο της σόλας κι ακολουθεί μια ενιαία εξωτερική σόλα από ημιδιάφανη γόμα με μοτίβο χάραξης όμοιο μ' αυτό που είχε το V1 αλλά με λιγότερες και μεγαλύτερες εξάγωνες στοιβάδες.
Το New Balance Fresh Foam BB v2 όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα τα νεότερα μπασκετικά της NB είναι αγνώστου σχεδιαστικού πατρός, λες και ντρέπονται να αναφέρουν ποιος επιμελήθηκε το προϊόν τους. Σα φιγούρα το μοντέλο παραπέμπει σε μπασκετικά των αρχών της δεκαετίας του '90 ελέω των επικαλυπτόμενων τμημάτων στο πλαίσιο και της beefy ενδιάμεσης σόλας του. Να σημειωθεί εδώ πως απ' τις έως τώρα εκδόσεις που χουν κυκλοφορήσει κάποια υλικά του πλαισίου όπως το patent δέρμα διαφέρουν χωρίς βέβαια να επηρεάζεται το performing τους. Η NB μέχρι στιγμής δε δίνει τη δέουσα σημασία σε σχεδιαστικές λεπτομέρειες ακόμη κι αν φορά τη μόνη signature συλλογή της (βλέπετε Kawhi IV). Το πασίγνωστο "N" σήμα βρίσκεται κλασικά μονάχα στην εξωτερική πλευρά κι είναι το μεγαλύτερο που χουμε δει ποτέ σε μπασκετικό της φίρμας. Όμορφη μικρoλεπτομέρεια η συντομότατη αναφορά του πλήρους ονόματος του μοντέλου στο ψηλότερο άκρο της γλώσσας έχοντας παραδίπλα το επίσημο σήμα της NB.
Το New Balance Fresh Foam BB v2 ανακοινώθηκε περί τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη σε έναν πολύ παλιομοδίτικο συνδυασμό χρωμάτων που οριακά θα μπορούσε να φέρει τη ταμπέλα του dad's shoe. Η εικονιζόμενη έκδοση που βλέπετε κυκλοφόρησε χρονικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου All Star Game κι αποτελεί το τρίτο μέλος ενός πακέτου που καλείται "Gamer Tag Pack". Η πολύχρωμη τριάδα αυτών των "παιχνιδομηχανών" απαρτίζεται από το καταπράσινο Hesi Low, το κόκκινο TWO WXY v4 και φυσικά από το μοβίσιο BB v2. Και οι τρεις κωδικοί είναι πανέμορφοι αλλά η το BB σε αυτή του την εκδοχή με κέρδισε από τη πρώτη στιγμή. Πέραν του μοβ υπάρχουν τέσσερα επιπλέον χρώματα που κατά κάποιο τρόπο μιμούνται τα βασικά χρώματα των κουμπιών στις παιχνιδοκονσόλες των 90s ενώ εκατοντάδες μικρά pixels βοηθούν στο να σχηματισθεί το επιβλητικό "N" στο εξωτερικό πλαϊνό. Η συγκεκριμένη βερσιόν έχει φορεθεί σχεδόν από όλους τους "συμβασιούχους" NBAers της Balance προεξέχοντος βεβαίως του Jamal Murray που την έχει τιμήσει περισσότερο. Αν το "Gamer" BB v2 ερχόταν και μέσα σε ένα κουτί με ανάλογο theme κι όχι στο κλασικό κόκκινο sneakerbox θα γινόταν ακόμη πιο ξεχωριστό.