13 Ιουλίου 2024

Asics Surging up another blast!! (official photos)

Η πιο underated φίρμα όσον αφορά τα μπασκετικά υποδήματα υψηλών επιδόσεων είναι κι η κορυφαία ίσως εταιρεία running μοντέλων και ναι αναφέρομαι βεβαίως στην Asics. Αν δε με απατά η μνήμη μου η ιαπωνέζικη εταιρεία συντηρεί τρεις συλλογές και το πατούμενο που βλέπετε είναι το τρίτο μέλος μιας εκ τριών των συλλογών της. Αδύνατο να καταλάβω γιατί η Asics δεν επιχειρεί να κάνει ένα γερό "μπάσιμο" με κάπως επιθετικό μάρκετινγκ στην αμερικανική αγορά ή έστω στη ευρωπαϊκή!
Το Asics Nova Surge 3 είναι ότι τελευταίο έχουν να προτείνουν οι Ιάπωνες και εμφανισιακά τουλάχιστον θα έλεγα πως μοιάζει με μπασκετικό της πρώτης δεκαετίας του 2000 έχοντας κάτι από Hyperdunk στυλ. Το πλαίσιό του είναι ασυνήθιστα ψηλό για την εποχή του αλλά χρησιμοποιεί ότι πιο τελευταίο σε knit υλικό με σκοπό να το ελαφρύνει σημαντικά χωρίς να χάνει σε performing. Ενισχυμένο με fuse στη περιφέρεια και συνθετικό δέρμα για το πίσω μέρος ολοκληρώνουν το άνωθεν μέρος της κατασκευής. Κρίνοντας από τα running της Asics, η επιλογή του FF Blast Plus αφρώδους υλικού σίγουρα δίνει τρομερό bounce στο παπούτσι που σίγουρα θα δένει άψογα με την πανέμορφη χάραξη της εξωτερικής σόλας που φέρει εγκάρσια κανάλια, διάκενα, κοψίματα κ.α. Σχεδιαστικά τώρα ναι μεν είναι old school αλλά από τα πολύ πιο νέα, ας πούμε old school εποχής ενιαίων λυκείων που είναι και πιο κοντά στην εποχή μου.
Τώρα αν θα δούμε ποτέ το Asics Nova Surge 3 ή έστω κάποιο περασμένο μπασκετικό Asics στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη το θεωρώ απίθανο γι' αυτό όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψαχτεί στο αυστραλέζικο site της Asics.