18 Ιουλίου 2024

New Balance Kawhi IV (Transcend Reality)

Ο μεγαλύτερος θιασιώτης του load management έχει επανέλθει πλήρως στις αγωνιστικές επάλξεις κάτι που επιβεβαιώνεται κι απ' τον αριθμό συμμετοχών του τη φετινή περίοδο, μέτρησε 68 συμμετοχές τις περισσότερες από τη σεζόν 2016-17 όταν ήταν ακόμη μέλος των Spurs. Παρά τα αμέτρητα DNP του η New Balance εξακολουθεί να επενδύει στη signature συλλογή του την μοναδική που διατηρεί αυτά τα χρόνια που η μπράντα έχει ανακάμψει στη κατηγορία. Ο Leonard μετά το Kawhi 2 που άργησε να το φορέσει κι ακολούθως το Kawhi 3 που το τίμησε ιδιαιτέρως αλλά εμπορικά δε τράβηξε ελέω κάποιων μικρών κατασκευαστικών αστοχιών, το μεγάλο στοίχημα για την NB ήταν πλέον το Kawhi 4. To νεότερο πατούμενο της συλλογής πρωτοεμφανίστηκε στα πόδια του νόμιμου εκπροσώπου τους κατά τη διάρκεια του τελευταίου All-Star Game, στην ένατη συμμετοχή του Kawhi στο συγκεκριμένο θεσμό. Ο άνθρωπος στον οποίο καταλογίζεται το νεότερο μοντέλο της συλλογής εικάζεται πως είναι ο Austin Jermacans, ένας φέρελπυης νεαρός που προ 12ετίας περίπου είχε κερδίσει σε διαγωνισμό σχεδίασης που σχετιζόταν με το Air Jordan Melo M6.
Το New Balance Kawhi IV είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ότι πιο μελετημένο και premium έχει προτείνει έως τώρα η σειρά του "Klaw" έστω κι αν καθυστέρησε πολύ αλλά κάλλιο αργά παρά αργότερα. Το τέταρτο Kawhi είναι ένα μετρίου αναστήματος μπασκετικό όπως άλλωστε κι ο προηγηθέν κωδικό αλλά κατασκευαστικά όσον αφορά το πλαίσιο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Ποιοτικότατο engineered mesh για τα 3/4 περίπου του πλαισίου έχοντας βέβαια για υποστήριξη και προστασία fuse επιστρώσεις κι ένα μεγαλοπρεπές heel counter κλασικά από TPU υλικό. Ως προς τη δόμηση της ενδιάμεσης σόλας του έχουμε χοντρικά την ίδια περίπου συνταγή με του Kawhi 3 εκτελεσμένη βέβαια με διαφορετική αναλογία υλικών. Έχουμε και πάλι δύο FuelCell foam διαφορετικής εντάσεως με το μαλακότερο εκ των δύο να χει εγκατασταθεί σαν τακούνι ενώ μεταξύ των δύο foam είναι τοποθετημένη μια μπάρα από ανθρακόνημα μια τεχνολογία που η NB έχει ονοματήσει Energy Arc. Για τη χάραξη της εξωτερικής του σόλας επιχειρήθηκε μια ανανέωση ξεφεύγοντας από το καθιερωμένο herringbone και κατέφυγαν σε ένα τοξοειδές μοτίβο με σταθερές αποστάσεις μεταξύ των καμπυλών.
Το νεότερο πατούμενο του Kawhi Leonard είναι σίγουρα το πιο ραφιναρισμένο και στιλάτο μοντελάκι που έχει σχεδιαστεί έως τώρα για τη συλλογή. Το νούμερο "2" που βρίσκεται στη nubuck κορυφή κάθε γλώσσας συμβολίζει τον 2-way χαρακτήρα του παίχτη εντός παρκέ εκπροσωπόντας ταυτόχρονα τον αγαπημένο αριθμό της φανέλας του. Η λατινική αρίθμηση "IV" στη βάση της γλώσσας όπως και το "Kawhi" που αναφέρεται στο heel counter έχουν αποτυπωθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο εξαιτίας του theme της εν λόγω έκδοσης και προσωπικά μου θυμίζει τη γραμματοσειρά απ' τα πρώτα Street Fighter! Για πρώτη φορά στη συλλογή εμφανίζεται το πασίγνωστο "Ν" σύμβολο που στέκεται ολομόναχο στην εσωτερική μεριά του παπουτσιού, μια ασυνήθιστη αλλά πολύ όμορφη έμπνευση. Μάλιστα φρόντισαν έτσι ώστε τα τελειώματα του γράμματος να περιέχονται και δάχτυλα ένεκα του γνωστού προσονυμίου. Τέλος, στο πάτωμα του παπουτσιού υπάρχει σε δεύτερο φόντο χαραγμένο το όνομα του παίχτη των Los Angeles Clippers ώστε να συνοδεύει το χαραγμένο "NB" σήμα στη βάση της φτέρνας.
Η New Balance ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τον επικείμενο ερχομό του Kawhi IV φροντίζοντας παράλληλα να εμφανίσει και τους πρώτους δύο χρωματισμούς του. Το κάπως ροζουλί "Transcend Reality" που βλέπετε στις φωτογραφίες και το λευκό προς ζαχαρί "Transcend Game" με τις μεταξύ τους διαφορές να αφορούν κυρίως στιλιστικές λεπτομέρειες. Η New Balance φρόντισε έτσι ώστε ο πελάτης που θα προμηθευτεί το πατούμενο να αισθάνεται ότι απέκτησε κάτι premium γι' αυτό επιμελήθηκε και με το παραπάνω το κουτί μέσα στο οποίο έρχεται το ζευγάρι κάτι που εξάλλου έχει συμβεί και με όλα τα προηγούμενα Kawhis. Όπως ειπώθηκε και νωρίτερα το Kawhi 4 ντεμπούταρε στο φετινό ASG σε αυτόν τον εξεζητημένο για τα γούστα του παίχτη χρωματισμό που βλέπετε και φυσικά ακολούθησαν κι άλλοι χρωματισμοί με μερικούς εξ αυτών να φέρουν μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είτε στη γλώσσα είτε στα "μάτια" του heel counter που δεν είναι άλλη απ' τη γνωστή παλάμη-λογότυπο του "Klaw" εκτελεσμένη φυσικά λίγο διαφορετικά ώστε να μη προκύπτουν ζητήματα copyright.