23 Μαΐου 2024

New Balance Kawhi 2 (Black Out aka Orca)

Τον Kawhi Leonard δεν τον πολυαπολαύσαμε τη σεζόν 2020-21 όπως και την αμέσως επόμενη σεζόν που την έχασε εντελώς λόγω τραυματισμού όμως απ' τις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 φαίνεται πως επανήλθε στη γνώριμη αθλητική του κατάσταση συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του καθιερωμένου load management. Η New Balance ήταν απολύτως δυνατό να προβλέψει την πολύμηνη αποχή του πολυτιμότερου - μπασκετικού - αγαθού της, γεγονός που δε την απέτρεψε απ' το να ετοιμάσει το sequel της συλλογής. Τα αποκαλυπτήρια του Kawhi 2 συνέπεσαν χρονικά με τη διεξαγωγή του All-Star Game στο Cleveland και με την ταυτόχρονη ανακοίνωση των 75 καλύτερων παιχτών στην ιστορία του NBA σε μια τιμητική λίστα που συμπεριλαμβανόταν πλέον ο "Fun Guy"! Απόντος βέβαια του παίχτη, η NB έχρισε επίσημο "πρεσβευτή" του Kawhi 2 τον τραγουδιστή Jack Harlow που τα εγκαινίασε στο Celebrity Game που έλαβε χώρα εκείνες τις μέρες στο Οχάιο! Εν τέλει το πατούμενο ντεμπούταρε στα πόδια του νόμιμου δικαιούχου στους αγώνες προετοιμασίας των Los Angeles Clippers φροντίζοντας μάλιστα να τα "απολαύσει σε" κάμποσους χρωματισμούς.
Για την κατασκευή του New Balance Kawhi 2 προτιμήθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο τα υλικά κι οι τεχνολογίες του Kawhi που προηγήθηκε. Έχουμε ξανά ένα μετρίου αναστήματος μπασκετικό για το πλαίσιο του οποίου επιστρατεύθηκε το πολυχρησιμοποιημένο για μπασκετικά της NB, Fit Weave Lite υφαντό που καλύπτει κάτι παραπάνω από το 95% της δομής του έχοντας παραπανίσια υποστήριξη από λεπτή fuse επίστρωση με εξαιρέσεις το toe-cap, τα πλευρά και το κυρίως σώμα της γλώσσας. Τα μοναδικά τρόπος του λέγειν raw υλικά διακρίνονται στο μικρό τριγωνικό κομμάτι που προεξέχει στο πίσω μέρος του κολάρου και στο τελείωμα της γλώσσας. Ακολούθως υπάρχει μια αρκετών mm πάχους ενδιάμεση σόλα που εκμεταλλεύεται ξανά μανά το FuelCell foam μόνο που τώρα έχει εγκατασταθεί σα σφήνα στη φτέρνα μια μαλακότερη εκδοχή του ίδιου foam ενώ μεταξύ τους υπάρχει ένα πλαστικό κι ελαφρώς σκληρό shank plate. Αναφορικά τώρα με την εξωτερική σόλα έχουμε ένα τύπο herringbone αλλά με ηπιότερες και σαφέστατα λιγότερες σε αριθμό κορυφές ενώ η γόμα που χρησιμοποιήθηκε είναι ίσως απ' τις ανθεκτικότερες που χω δει εδώ κι αρκετά χρόνια.
Ο Jonathan Grondin ανέλαβε το σχεδιασμό και του δεύτερου NB Kawhi και μολονότι στα back-2-back σχέδια ελλοχεύει ο κίνδυνος της επανάληψης τελικά το μοντέλο είναι παντελώς διαφορετικό από πριν. Το ύφος του πλεκτού στο πλαίσιο δίνει άπειρες χρωματικές δυνατότητες γι' αυτό και φιλοξενεί λίγες έως ελάχιστες προσωπικές αναφορές. Το νούμερο του παίχτη στη συνήθη μορφή του αλλά και εις την λατινική έχουν πρεσαριστεί χωριστά σε καθεμιά από τις "αεροτομές" των κολάρων. Λίγο παρακάτω βρίσκεται ένα αχρείαστο heel clip που στο κέντρο του πέρα απ' την αναγραφή "New Balance" έχουμε την ανάγλυφη αποτύπωση των βουνών Box Springs, μιας οροσειράς στη βορειοδυτική κομητεία του Riverside στη Νότια Καλιφόρνια, τόπο καταγωγής του "Claw". Το βασικό theme του Kawhi 2 εδρεύει στην εξωτερική σόλα όπου το κεντρικό τμήμα της αποτυπώνει την αφύσικα μεγάλη παλάμη του παίχτη και χαραγμένα σύμβολα των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος μεταξύ των οποίων ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, ο Δίας, η Αφροδίτη κι ο Κρόνος δηλαδή έξι πλανήτες που λειτουργούν σαν οδηγοί στην ανάγνωση της παλάμης.
Το New Balance Kawhi 2 όπως προείπαμε παρουσιάστηκε στο All-Star Game του Cleveland σε ένα πολύ ιδιαίτερο χρωματισμό που κοπιάρει το 100δόλαρο απ' όπου προκύπτει και το παρατσούκλι "New Money". Ακολούθησαν λίγοι και καλοί χρωματισμοί του μοντέλου που ξεπούλησαν όλοι έστω κι αν η τιμή του ήταν ιδιαιτέρως τσουχτερή. Εξερευνώντας το διαδίκτυο κατέληξα στην ασπρόμαυρη εκδοχή "Black Out" ή για άλλους "Orca" η οποία φορέθηκε κιόλας απ' τον παίχτη σε ουκ ολίγους αγώνες του. Εκ του σύνεγγυς το παπούτσι δείχνει κάπως φθηνό σε σύγκριση με το release colourway που ήταν πολύ περιποιημένο και φανταχτερό ένεκα το επιχρυσωμένου heel clip. Εντύπωση μου προκαλεί πως για μία ακόμη φορά δε βλέπουμε ένα επίσημο λογότυπο για τον Kawhi κάτι που δε θυμάμαι να χει ξανασυμβεί με άλλη signature συλλογή. Περιποιήθηκαν βέβαια το μαύρο κουτί του αφού ανεξαρτήτως έκδοσης στο καπάκι του έχει τυπωθεί το κεντρικό theme του σχεδίου με τους πλανήτες και τις παλάμες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Leonard κάπου στα μέσα της σεζόν εθεάθη να φορά μια υβριδική αλλά PE βερσιόν που συνδύαζε το πλαίσιο του Kawhi 1 και τη midsole του Kawhi 2!