21 Μαΐου 2024

A takedown of a takedown?? (official photos)

Η Nike Basketball προχώρησε σε μια εντελώς μα εντελώς αναπάντεχη επιλογή, να σχεδιάσει ένα ακόμη μοντέλο που μεγάλο μέρος του είναι πιστό αντίγραφο ενός κωδικού που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγους μήνες. Το εικονιζόμενο μπασκετικό καλείται Nike GT Cut Cross κι είναι γενετικά πανομοιότυπο του GT Cut Academy τουλάχιστον όσο αφορά την εξωτερική του εμφάνιση.
Το Nike GT Cut Cross είναι επί της ουσίας μια εν μέρει αναθεωρημένη εκδοχή του Academy καθώς αυτό στο οποίο διαφέρουν είναι η σύνθεση του κελύφους. Αντί για το κλασικό mesh που ήταν το βασικό υλικό δόμησης του πλαισίου του Academy έχουμε τώρα λεπτότερο mesh επικαλυμένο πλήρως με screen mesh μόνο που το toe-cap κι η εσωτερική του πλευρά έχουν ενισχυθεί με μια πρόσθετη fuse επίστρωση. Από κει και πέρα η μορφολογία κι η σύνθεση της midsole είναι ακριβώς ίδια ήτοι renew foam συν ένα Zoom Air θύλακα στο μπροστινό μέρος με κατακόρυφη κι όχι οριζόντια φορά. Ίδιο κι απράλλαχτο το ύφος αλλά κι η μορφολογία της εξωτερικής του σόλας, προφανώς σχημάτισαν μεγάλο απόθεμα κατά τη κατασκευή του Academy. Σα σχέδιο τώρα θεωρώ το Cross ομορφότερο καθώς δείχνει πως έχει ένα χαρακτήρα σε αντίθεση με το υπεραπλουστευμένο Academy.
Το Nike GT Cut Cross θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως και η τιμή του λεγεται πως θα εκκινεί στα 115 δολάρια, δηλαδή 15 δολάρια παραπάνω από το αδερφάκι του που πλέον μπορείτε να το βρείτε σαφέστατα φθηνότερο.