10 Μαΐου 2024

A chic sneaker for Hayward! (official photos)

Παρά τον ερχομό του Kyrie Irving στην Anta Sports, η εταιρεία πορευόταν με δύο πολύ τίμιες signature συλλογές εκ των οποίων η μία συντηρείται για λογαριασμό του σεσημασμένου πλην άτυχου Gordon Hayward! Ο νυν "Κεραυνός" Hayward αγωνίζεται αυτό το διάστημα φορώντας τον πέμπτο κωδικό της συλλογής του που δυστυχώς δεν είδαμε - και λογικά δε θα δούμε - ποτέ στην Ελλάδα.
Το Anta GH 5 είναι δίχως αμφισβήτηση το κομψότερο μοντέλο της έως τώρα συλλογής του χωρίς βέβαια να γίνονται εκπτώσεις στα υλικά κατασκευής του. Ένα πολύ χαμηλού προφίλ μπασκετικό με κοντό κολάρο το πλαίσιο του οποίου αποτελείται από mesh με υπόγεια ενίσχυση και screen-mesh για το πίσω μέρος όπου απαιτείται περισσότερη σταθερότητα. Η ενδιάμεση σόλα του είναι 100% από Nitroedge foam που εκτείνεται κατά μήκος όλο του παπουτσιού ενώ είναι περικυκλωμένο  κατά τα 3/4 από μια λεπτή TPU μπαριέρα έχοντας ακριβώς στο μέσο ένα torsion plate όπου μικρό κομμάτι του προέρχεται από ανθρακόνημα. Η εξωτερική σόλα του GH 5 είναι πανέμορφη κι έχει χαραχτεί με herringbone με κατεύθυνση από το μυτάκι προς τη φτέρνα, όχι δηλαδή με τη σύνηθη φορά του. Συνολικά το σχέδιο μου φέρνει σε πολυτελή λιμουζίνα κι γι' αυτό ίσως να οφείλεται στο ενίοτε αστραφτερό TPU που καλύπτει τη midsole του.
To Anta GH 5 κυκλοφορεί εδώ κι ένα μήνα περίπου σε ορισμένες ασιατικές αγορές και μπορείτε να το προμηθευτείτε από κει στη τιμή των 175 ευρώ χωρίς βέβαια να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς αλλά και το σοβαρό ενδεχόμενο τελωνείου.