24 Ιουνίου 2024

Another GT, another Academy! (official photos)

Έχω χάσει τη μπάλα με τη Nike το τελευταίο διάστημα με τα team models της και τα takedown αυτών που συν τοις άλλοις έχουν και παρόμοια ονομασία. Λίγο πολύ όλοι έχετε μάθει για την GT φαμίλια της Nike που προχωράει με τρεις συλλογές ενώ πριν αρκετό καιρό είχαμε μάθει για την takedown έκδοση της GT Cut συλλογής με το "επίθετο" Academy. Ε, ήρθε λοιπόν η ώρα για το takedown της CT Hustle που χει κι αυτή το επίθετο "Academy". Σοβαρά τώρα Nike?
Το Nike GT Hustle Academy είναι κατά κάποιο τρόπο ένα υποδεέστερο μοντέλο από το GT Hustle 2 που κυκλοφορεί αυτό το διάστημα. Ένα ημίψηλο μπασκετικό με τα σχεδόν απολύτως απαραίτητα συστατικά και εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι, κοντόλαιμο μοντέλο με πλαίσιο κατασκευασμένο από ένα είδος mesh-knit που ομολογουμένως δείχνει πολύ premium κρίνοντας από τις φωτογραφίες. Από κει και πέρα έχουμε μια χαμηλού προφίλ ενδιάμεση σόλα αγνώστου προελεύσεως αλλά θα ρίσκαρα να πω ότι ίσως να είναι από renew foam χωρίς κανενός είδος Zoom μιας και δεν αναγράφεται κάπου κάτι σχετικό. Μίνιμαλ κι η χαράξη της εξωτερικής του σόλας που παραπέμπει περισσότερο σε πάτωμα running παπουτσιού κι όχι μπασκετικού. Σχεδιαστικά τώρα το GT Hustle Academy δεν είναι κάτι το τρομερό όμως είναι σίγουρα ομορφότερο από το GT Cut Academy ιδίως στην ασπρογκρί βερσιόν.
Το Nike GT Hustle Academy αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο μετά το πέρας του καλοκαιριού με την αρχική του τιμή να είναι τα 95 δολάρια. Καθόλου κακό αν και έπαιρναν να κατεβούν λίγο ακόμη ιδίως αν η midsole του δε περιέχει λιγάκι Zoom.