3 Φεβρουαρίου 2024

The GT family with 90s flare! (official photos)

Η GT κολεξιόν είναι η μοναδική sneakerική μπασκετική φαμίλια που φέτος φτάνει στο τρίτο έτος ζωής της κι η Nike αποφάσισε για το φετινό All Star Game να τα διαφημίσει κατιτίς παραπάνω. Αντλώντας έμπνευση από τρία iconic μπασκετικά που η ίδια σχεδίασε και κυκλοφόρησε στα 90s, δημιούργησε τρόπον τινά τρία υβριδικά πατούμενα φροντίζοντας μάλιστα να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την τιμή τους! It's all about business!
Πρώτο - αλλά όχι και καλύτερο - το σχεδόν κατάμαυρο Nike GT Hustle 2 που άντλησε στοιχεία ίσως από το δημοφιλέστερο Nike μπασκετικό των 90s, το Air More Uptempo. Η αναφορά του χαρακτηριστικού "AIR" στα πλαϊνά σε κάπως μικρότερη γραμματοσειρά, το διακοσμητικό swoosh στη φτέρνα και το λευκό swoosh της εξωτερικής είναι ότι δανείστηκε από το πατούμενο του Scottie Pippen! Θα μπορούσε να χει κι άλλα στοιχεία του Uptempo? Ναι θα μπορούσε! Ακολουθεί το GT Cut 3 που άντλησε λεπτομέρειες από το Nike Zoom Flight V με το οποίο μεγαλούργησε ο Jason Kidd. Το κυματοειδές εξωτερικό μπλε πλαϊνό μαζί με τα δύο swoosh αλλά και το μικρό πράσινο patch στη φτέρνα μεταφέρθηκαν στο νέο Cut με εξαιρετικό τρόπο κάτι που δε συνέβη με το μεγάλο ιριδίζων "μάτι" που προϋπήρχε και πλέον είναι μια σταλιά για να μη πω εξαφανισμένο. Τελευταίο της Nike GT φαμίλιας είναι το Jump 2 που προσπάθησε να εμφυσήσει λεπτομέρειες από το Total Foamposite Max του κυρίου Tim Duncan! Από εκείνο το μπασκετικό "κληρονόμησε" το ασημί χρώμα του Foamposite πλαισίου με το μπλε της αερόσολάς του, το ιριδίζων οβάλ side pod περίπου στο ίδιο μέγεθος και ακριβώς στο ύψος που βρισκόταν με πριν. Εκ των τριών, προσωπικά προτιμώ το Jump 2 ίσως επειδή έχω καημό εκείνο το Foamposite Max!
Πάμε τώρα και στη ουσία, η αρχική τιμή διάθεσης των παρουσιαζόμενων GT Hustle 2 και GT Cut 3 θα είναι τα 220 ευρώ ενώ αυτή του GT Jump 2 θα ναι τα 240 ευρώ. Είπαμε Nike είναι αυτή, δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία!