17 Φεβρουαρίου 2024

Dame 9 is finally ready!! (official photos)

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα δούμε επιτέλους ένα νέο μοντέλο από την επίσημη signature συλλογή του Damian Lillard. Αφού μπουχτίσαμε με τις Dame Certified και EXTPLY εκδόσεις έφτασε επιτέλους η ώρα για το ένατο Adidas Dame τα αποκαλυπτήρια του οποίου έλαβαν χώρα μόλις χθες στη καθιερωμένη πια ετήσια εκδήλωση της γερμανικής εταιρείας λίγο πριν την έναρξη του All Star Weekend.
Το Adidas Dame 9 φυλασσόταν από τα αδιάκριτα βλέμματα σα μυστικό υψίστης εθνικής σημασίας που θα έλεγε και ο σμήναρχος Κάκαλος! Με μια πρώτη ματιά το κατακόκκινο Dame 9 δείχνει πανέμορφο με αεροδυναμικό και έντονο στυλ όπως τα A.E.1 και Harden Vol 8. αλλά η αλήθεια είναι πως θυμίζει αρκετά τα τελευταία δύο Dame Certified. Το ημίψηλο πλαίσιό του είναι συνίσταται από ένα είδος ballistic mesh περιτριγυρισμένο χαμηλά με συνθετικό nubuck όπως φαίνεται τουλάχιστον στη συγκεκριμένη έκδοση. Από κει και πέρα έχουμε μια παχιά ενδιάμεση σόλα από LightStrike foam κάτι που αναγράφεται και στην εσωτερική πλευρά. Αδυνατώ να αντιληφθώ από τις φωτογραφίες αν είναι διπλού τύπου LightStrike όπως συνέβη με το Dame 8 ή κλασικά ένα και μοναδικό foam σα τα περασμένα Dame (βλέπετε Dame 7). Όσο για την εξωτερική του σόλα έχουμε ένα πολύ απλό herringbone μοτίβο χάραξης με ένα εγκάρσιο κανάλι στο μπροστινό μέρος για περισσότερη ευλυγισία. Σχεδιαστικά το Adidas Dame 9 είναι πολύ όμορφο ακολουθώντας τις νέες γραμμές που έχουν επιβληθεί στη κατηγορία από την Adidas Basketball. Ωραία λεπτομέρεια τα Three Stripes που "ξεσκίζουν" τις πλευρές nubuck αλλά και το μικρό πλαστικό στη φτέρνα με το αριθμό του παίχτη!
Τόσο η ημερομηνία κυκλοφορίας του Dame 9 όσο και η αρχική του τιμή δεν έχουν γνωστοποιηθεί αν και δε περιμένω να καθυστερήσει για πολύ η κυκλοφορία του.