8 Φεβρουαρίου 2024

Behold the all new Anta Kai 1! (unofficial photos)

Κατά τη πρωτοχρονιάτικη αναμέτρηση μεταξύ Mavericks και Jazz, ο Kyrie Irving επανήλθε στην αγνωιστική δράση μετά από απουσιά ενός μηνός και συνδύασε αυτή τη στιγμή φορώντας ένα κατάμαυρο πατούμενο που πολύ εξέλαβαν ως το επερχόμενο KAI 1 αλλά δεν ήταν. Μόλις χθες ο Kyrie αγωνίστηκε φορώντας Anta Kai 1, το πρώτο επίσημο παπούτσι της signature συλλογής του νέου αποκτηματος της κινεζικής φίρμας που θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα του αναμενομένου!
Αυτό που βλέπουμε επί της ουσίας είναι μια αναμορφωμένη βερσιόν των Shock Wave 5 και Shock Wave 5 Team που φορούσε ο σούτινγκ γκαρντ των Mavs από τότε που μετακόμισε στην Anta Sports. Βλέπουμε ένα πλαίσιο έχωντας ένα ποικιλόχρωμο mesh σαν βάση χωρίς να λείπουν οι απαραίτητες fuse επιστρώσεις τριγύρω. Σημείο αναφοράς του Kai 1 είναι το εγκάρσιο στραπ που εκκινεί από την εσωτερική μεριά και καταλήγει στην εξωτερική, ένα στοιχείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Nike Kyries (βλέπε Kyrie 6). Σχετικά με την ενδιάμεση σόλα του πιθανολογώ ότι είναι από Nitrogen foam είτε αυτούσιο είτε να περιβάλλεται από σκληρότερη γόμα. Ένα ακόμη στοιχείο που θυμίζει προηγούμενα Kyrie είναι η μορφή της εξωτερικής του σόλας που έχει κάτι από Kyrie 5 και Kyrie 6 αναμεμειγμένο με Kyrie Low 5 αναφορικά με τη περιοχή της φτέρνας. Ως προς το σχέδιο το Kai 1 είναι πανέμορφο ιδίως με την ανάποδη τοποθέτηση του logo της εταιρείας το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα κι ως torsion bar!
Το Anta Kai 1 δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει ενώ όσον αφορά τη τιμή του ποντάρω πως θα είναι αρκετά "τσιμπημένη" αν κρίνω από τα τελευταία μπασκετικά της Anta.