21 Φεβρουαρίου 2024

It's another IIInfinity with hoops flavor! (official photos)

Στη προ ημερών εκδήλωση της Adidas στην Ινδιανάπολη, πέρα από τα αποκαλυπτήρια του Dame 9 αλλά και του όγδοου Harden, η εταιρεία συμπεριέλαβε κλασικά και lifestyle μοντελάκια. Αυτό που ξεχώρισα αμέσως από την lifestyle συλλογή είναι το εικονιζόμενο ασπρόμαυρο mid-top πατούμενο με τη κωδική ονομασία Nova IIINfinity! Αν και μπασκετόφιλος μη ξεχνάτε πως είμαι ένας old-school sneakerhead!
Το Adidas Nova IIInfinity είναι μια μετρίου αναστήματος κατασκευή με στιλπνά συνθετικά κομμάτια στα πλευρά του και nubuck στο ενδιάμεσο. Είναι πολύ πιθανό τα πλευρικά μέρη να προέρχονται από υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο The Kobe (aka Crazy 1)! Ίσως απ' το συγκεκριμένο Kobe να είναι εμπνευσμένο και το τετράγωνο διακοσμητικό heel counter που προεξέχει ελαφρώς από τη φιγούρα. Το σετάρισμα της ενδιάμεσης σόλας του δεν είναι ακόμη γνωστό και δε φέρει κάποια "ταυτότητα" πάνω της χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι από συνηθισμένο EVA foam. Όσον αφορά τη χάραξης της εξωτερικής σόλα του Nova θα έλεγα πως είναι πολύ early 2000s αφού έχει δύο μεγάλες επιφάνειες πρόσφυσης χαραγμένες μονάχα με herringbone. Σα σχέδιο ναι μεν είναι σύγχρονο όμως δείχνει να έχει στοιχεία από περασμένα Adidas όπως το Kobe που προανέφερα αλλά και από το Polished, ένα team model που κυκλοφόρησε το 2003.
Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Adidas Nova IIINfinity καθώς και η αρχική τιμή διάθεσής του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές αλλά ελπίζω η τιμή του να κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια.