1 Φεβρουαρίου 2024

Don't slip the Under Armour! (official photos)

Η Curry Brands ναι μεν λογίζεται ως το επίσημο μπασκετικό παράρτημα της Under Armour παρ' όλα αυτά όμως η UA φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνει - έστω και μερικώς - την μπασκετική της γκαρνταρόμπα. Το μερικώς δεν είναι ακριβώς σπόντα αλλά η πικρή αλήθεια αφού η νέα της πρόταση είναι μια ξαναζεσταμένη συνταγή που την "γευστήκαμε" προ τριετίας αν δεν απατώμαι.
Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μια "μετεμψύχωση" του Curry 8 που καλείται Under Armour FUTR X Elite. Έχουμε κλασικά ένα ελαστικό καλτσοειδές πλαίσιο με κολάρο τύπου ζιβάγκο κάτι που παραπέμπει σε εποχές του ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ! Οι ρίγες του πλεκτού πλαισίου έχουν κάτι από Hyperdunk 2016 Flyknit αλλά με πολύ πιο μίνιμαλ έως ανύπαρκτη διακόσμηση. Η μακρόστενη ορθογώνια ταμπέλα που αναφέρονται τα στοιχεία του μοντέλου είναι το μοναδικό μπιζού ολόκληρου του παπουτσιού. Από κει και πέρα τι χες Γιάννη, τι είχα πάντα! Μια μπαμπάτσικη midsole+outsole βασισμένη στην τεχνολογία ή τεχνοτροπία Flow λες και δεν την έχουμε φάει στη μάπα τόσα χρόνια τώρα. Ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός πως η σόλα του για πρώτη φορά θα είναι χρωματισμένη κι όχι κατάλευκη όπως την έχουμε συνηθίσει. Όσο για το μοτίβο χάραξής του δεν έχουμε κάτι πρωτοποριακό αλλά την περπατημένη του μοτίβου που φέρουν τα τελευταία τρία Curry. Το συνολικό σχέδιο του παπουτσιού είναι αρκετά συμπαθητικό πλην όμως συνηθισμένο καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που χου με δει καλτσοειδή πλαίσια.
Το Under Armour FUTR X Elite κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική αλλά και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης με τιμή διάθεσης τα 150 ευρώ. Cop or drop?