11 Φεβρουαρίου 2024

On to number 6 for Don!! (unofficial photos)

Η Adidas για ένα ανεξήγητο λόγο καθυστέρησε σημαντικά τη κυκλοφορία του DON Issue #5 το οποίο μετρά κοντά κανένα δίμηνο που εμφανίστηκε στις βιτρίνες των ελληνικών κι ευρωπαϊκών καταστημάτων και παρ' όλα αυτά το έκτο μοντέλο της συλλογής είναι ήδη έτοιμο. Οι πρώτες cgi φωτογραφίες του DON Issue #6 δε διαφέρουν και πολύ από τις πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του παπουτσιού που λογικά θα δούμε να το φορά ο Donovan στα επερχόμενα Playoffs.
Το Adidas DON Issue #6 είναι μια πολύ πιο απλουστευμένη κατασκευή σε σχέση με το τωρινό DOΝ! Το πλαίσιό του είναι εμφανέστατα πιο μίνιμαλ αφού συνίσταται αποκλειστικά από mesh έχοντας από κάτω του κρυμμένο ένα κλασικό bootie υπόστρωμα. Mesh χωρίς fuse δε γίνεται οπότε κι εδώ βλέπουμε λιγοστό fuse κυρίως στα χείλη του toe-cap αλλά και στο ανάγλυφο σιρίκι που υπάρχει στο "ταβάνι" του πλαισίου. Η μεγαλύτερη αλλαγή στο έκτο DON εντοπίζεται στο σετάρισμα της midsole που αναβαθμίζεται σημαντικά καθώς για πρώτη φορά στη σειρά θα είναι από LightStrike Pro foam όμοιο μ' αυτό που υπάρχει στο Dame 8 ενώ επίσης για πρώτη φορά στη συλλογή θα υπάρχει torsion bar από ανθρακόνημα εκτός κι αν έτσι δείχνει όπως με το AE 1. Η εξωτερική του σόλα είναι χωρισμένη στα δύο με το κάθε τμήμα της να περιέχει radial pattern. Σχεδιαστικά τώρα θα στάξω το φαρμάκι μου αφού συνολικά η φιγούρα του μου θυμίζει έντονα το Air Jordan XXXVI Low κι ας αχνοφαίνονται κάτω από το mesh οι Three Stripes!
Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Adidas DON Issue #6 δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά πιστεύω πως το δούμε live περί τα τέλη του 2024. Όσο για τη τιμή του φημολογείται ότι δε θα υπερβαίνει τα 120 δολάρια.