23 Φεβρουαρίου 2024

Here goes another Curry!! (official photos)

Η Under Armour διαθέτει σε λειτουργία μία και μόνο signature μπασκετική συλλογή και φροντίζει εις το όνομα του Curry να τη πλαισιώνει με φθηνότερες συλλογές όπως τις 3Zero και Splash. Η πρώτη έχει φθάσει αισίως στον έβδομο κωδικό ενώ πριν λίγο καιρό η δεύτερη εγκαινίασε το τέταρτο μοντέλο της. Το Curry Spash 24 έγινε γνωστότερο χάρη στην πρόσφατη τριποντική αναμέτρηση μεταξύ Steph και Sabrinα Ionescu όπου ο Στεφανάτος απέδειξε πόσο φαρμακοχέρης είναι φορώντας μια funky έκδοσή του.
Το Curry Splash 24 τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο κι από πλευράς κατασκευής μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως μια μεταμψύχωση-μπόλιασμα του Spawn 4 και των προηγηθέντων HOVR Splash. Το πάνω μέρος της κατασκευής χρησιμοποιεί λίγο-πολύ τα ίδια υλικά με του Spawn 4 (mesh+fuse+neoprene) στο ύφος όμως των περασμένων HOVR κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Από εκεί και πέρα έχουμε μια ενδιάμεση σόλα πάχους αρκετών mm προερχόμενη αποκλειστικά από Micro G υλικό κάτι δηλαδή που υπήρχε στα τελευταία Spawn αλλά απουσιάζε από τα HOVR Spawn. Not bad! Τέλος, έχουμε μια ενδιάμεση σόλα που επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι είναι μια μίξη μεταξύ Nike Zoom Flight 96 και του πιο σύγχρονού του Nike Kyrie 2. Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του Curry Splash 24 θεωρώ πράγματι πως είναι μια μίξη από προηγηθέντες μπασκετικούς κωδικούς της μαμάς εταιρείας.
Το Curry Splash 24 διατίθεται ήδη στην αμερικανική αγορά στην ολοστρόγγυλη τιμή των 100 δολαρίων οπότε κάπου εκεί αναμένεται να τιμολογηθεί και στην Ευρώπη.