24 Σεπτεμβρίου 2023

Ant-Man got new shoes!! (official & unofficial photos)

Ο Anthony Edwards αποκάλυψε πριν λίγες μόλις ώρες στη γενέτειρά του Atlanta το πρώτο ολοδικό του μπασκετικό παπούτσι χάρη στην Adidas. Ο ιπτάμενος γκαρντ των Timberwolves γίνεται μόλις ο πέμπτος εν ενεργεία NBAer που έχει τη δική του συλλογή μπασκετικών με τη γερμανική εταιρεία, λίγοι και καλοί! Κι έτσι για να ευλογήσω τα γένια μου, οι πιστοί αναγνώστες του blog είχαν πληροφορηθεί εγκαίρως τον ερχομό του AE 1 (εδώ)!
Το Adidas AE 1 είναι πλέον γεγονός και επιτέλους έχουμε ένα signature σχεδιασμένο out of the box! Η Adidas αποφάσισε να ετοιμάσει ένα εντελώς αεροδυναμικό μπασκετικό για τη πρώτη επιλογή του draft του 2020 και το έπραξε. Έχουμε λοιπόν ένα φαινομενικά bootie υπόστρωμα που δεν είναι ακριβώς bootie αφού η γλώσσα του είναι ξεχωριστή. Στα πλευρά του υπάρχουν δύο υπερυψωμένα πτερύγια προερχόμενα από το foam της midsole μόνο που το εσωτερικό των πτερυγίων είναι διάτρητο ελέω των εκατοντάδων κυψελών ώστε να προσφέρεται επαρκής αναπνευσιμότητα και ευλυγισία. Πανέμορφη αλλά ίσως αχρείαστη η ύπαρξη του οβάλ εξωτερικού heel counter που μοιάζει να ναι από ανθρακόνημα. Η ενδιάμεση σόλα του AE 1 είναι χαμηλού προφίλ και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το θέλουν να περιέχει μια λεπτή Boost στρώση περικυκλωμένη από foam αγνώστου ταυτότητας. Για τη χάραξη της σόλας έχουμε μονάχα herringbone με όχι τόσο μεγάλη πυκνότητα ενώ υφίστανται και κανάλια ώστε να κάμπτεται καλύτερα. Αναφορικά με το σχέδιο του Adidas AE 1 εγώ δηλώνω φαν καθώς είναι κάτι διαφορετικό μολονότι έχει στοιχεία από Yeezy QNTM Basketball αναμεμειγμένο με Crazy 1. Α να μη ξεχάσω, ωραίο και το επίσημο λογότυπο του παίχτη αν και τα A+E απ' τα οποία απαρτίζεται δεν είναι ξεκάθαρα ιδιαιτέρως το E!
Το Adidas AE 1 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους, βία αρχές του 2024, με τη τιμή του να λέγεται πως δε θα υπερβαίνει τα 120 με 130 δολάρια.