1 Σεπτεμβρίου 2023

Puma Stewie 2 (Ruby)

Τα τελευταία δύο με δυόμιση χρόνια πραγματοποιούνται συγκλονιστικές και αναπάντεχες ανακατατάξεις στη πολυπληθή κατηγορία των signature μπασκετικών συλλογών. Ιδρύθηκαν παραπάνω από πέντε, ορισμένες συλλογές σα τις CP3 και Melo απενεργοποιήθηκαν σταδιακά κι αθόρυβα, άλλες τερματίστηκαν με πολύ περιπετειώδη τρόπο (Kyrie) ενώ υπάρχουν αρκετές όπου αγνοείται η τύχη τους (βλέπετε Embiid, PG, Rondo κ.ά.). Σε τούτη την επανασυγκρότηση της κατηγορίας είχαμε κι απρόσμενες ειδήσεις όπως η σύσταση της πρώτης γυναικείας signature συλλογής μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Αυτής της ξεχωριστής τιμής έτυχε η Breanna Stewart, η δίμετρη πρώην power forward των Seattle Storm με τα δύο πρωταθλήματα WNBA και ισάριθμα MVP τελικών κι ένα βραβείο MVP κανονικής περιόδου, τα δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και δεκάδες ακόμη επιτεύγματα σε μόλις επτά χρόνια επαγγελματικής πορείας. WTF?? Πέρυσι η Puma Hoops πρωτοτύπησε εκκινώντας την πρώτη γυναικεία signature συλλογή στην ιστορία του brand και τώρα θα συντηρεί δύο μπασκετικές συλλογές, μία για κάθε φύλλο!
Το Puma Stewie 2 είναι ένα ακόμη low-top μπασκετικό της γερμανικής εταιρείας που εξελίσσεται σε μετρ του είδους κατέχοντας πλέον τη τεχνογνωσία στην οποία υστερούσε ελαφρώς κατά τη πρόσφατη επάνοδό της. Για τη δόμηση του πλαισίου του χρησιμοποιήθηκε μαλακό textile mesh αλαμπρατσέτα με γυαλιστερές PWRTape στρώσεις και στις δύο πλευρές κάτι που κληρονόμησε από το Rise Nitro συν παραδοσιακού τύπου fuse στο χείλος του toe cap. Το ιδιόμορφο εξωτερικό heel counter ενέχει κυρίως διακοσμητικό παρά λειτουργικό ρόλο καθώς το παπούτσι διαθέτει εσωτερικού τύπου counter. Σ' άλλες εκδόσεις το textile κέλυφος αντικαθίσταται από ένα είδος jacquard γεγονός που αναβαθμίζει ποιοτικά. Για την ενδιάμεση σόλα του δεύτερου Stewie προτιμήθηκε η "πεντανόστιμη" συνταγή των Clyde All-Pro και MB.01, κοινώς έχουμε μια γενναιόδωρη σε πάχος σόλα από EVA όπου στο ρετιρέ της φτέρνας έχει εγκατασταθεί ένα λεπτό μαξιλάρι από Nitro foam. Την κατασκευή ολοκληρώνει μια μονοκόμματη σόλα με ένα εκκεντρικό μοτίβο χάραξης και για να ακριβολογώ τρία εντελώς ξέχωρα μοτίβα με το ένα να διαδέχεται το άλλο.
Το σχέδιο του Puma Stewie 2 επιμελήθηκε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Jeremy Sallee, ένας απ΄ τους πλέον αναγνωρίσιμους νέους σχεδιαστές performing υποδημάτων. Περίπου ίδιο σε κοψιά με το πρώτο Stewie αλλά εμφανώς πιο περιποιημένο και με περισσότερες προσωπικές αναφορές στην αθλήτριας. Η εξεταζόμενη έκδοση είναι αφιερωμένη στην μόλις ενός έτους κορούλα της Ruby κάτι που εξηγεί την πορφυρένια σιλουέτα του με τα αστραφτερά σημεία. Άλλωστε το "R8U9B21Y" που αναγράφεται στις ουρές των Formstrip επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου! Στη κορυφή κάθε γλώσσας αυτού του ζευγαριού ξεχωρίζει το λογότυπο της Breanna έχοντας για φόντο δεκάδες ράβδους ρουμπινιών ενώ ολομόναχο το logo της εντοπίζεται στο heel counter. Και προς ενημέρωση όλων, το λογότυπό της αποτελεί σύμπτυξη των αρχικών του ονόματός της (B-S) και του αριθμό της φανέλας της (30). Η εξωτερική σόλα του νέου Stewie περιέχει τρία μοτίβα που "εκπροσωπούν" τρία απ' τα τέσσερα στοιχεία της φύσης με τη φωτιά να εκκινεί από την φτέρνα και να την διαδέχεται ο αέρας που με τη σειρά του παραδίδει χώρο στο νερό. Μέσα στον όλο χαμό της εξωτερικής σόλας βρίσκουμε χαραγμένη και τη φράση "Hungry and Humble" που είναι προσωπικό μότο της πανύψηλης WNBaer! Χτύπησε υπερωρίες ο Sallee!
Το Puma Stewie 2 διαδέχεται το πρώτο μοντέλο της συλλογής το οποίο έτυχε ιδιαίτερης συμπάθειας κι εκτίμησης από NBAers συμβεβλημένους με τη Puma όπως οι DeAndre Ayton και Terry Rozier. Μόλις δύο βδομάδες πριν το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στο WNBA η Puma εξέδωσε το επίσημο διαδικτυακό ανακοινωθέν σχετικά με τον ερχομό του νέου Stewie. Οι προσδοκίες της Puma σχετικά με αυτό είναι δικαιολογημένα πολύ υψηλές κι αυτό αντικατοπτρίζεται πλήρως από τη περιποίηση που έχει τύχει μέχρι και το κουτί της συγκεκριμένης έκδοσης ("Ruby") καθώς έχει διακοσμηθεί - τι έκπληξη - με εκατοντάδες ράβδους του πολύτιμου λίθου. Με το πρωτάθλημα WNBA να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, η Breanna πέρα απ' τη κατακόκκινη βερσιόν έχει φορέσει κι άλλους χρωματισμούς του εκ των οποίων τρεις, η "Earth","Water" και "Team", ήδη διατίθονται σε πολλές χώρες. Όσοι δεν προλάβατε το iconic Clyde All-Pro σας συνιστώ να έχετε στο ραντάρ σας το Stewie 2 κι ας πρόκειται για "γυναικείο" μοντέλο.