14 Σεπτεμβρίου 2023

Bring on the 1st Book!! (official photos)

Χμ, ναι οκ. Αυτή θυμάμαι πως ήταν η πρώτη μου αντίδραση όταν πρωτοείδα φωτογραφίες του D Book 1 κι έτρεφα την ελπίδα πως αυτό αντίκρυσα τότε ίσως να ήταν ο lifestyle κωδικός αλλά μάταια. Η Nike είχε τη φαεινή - κατ' εμέ - ιδέα να σχεδιάσει ένα skateboard τύπου μπασκετικό για πρώτο κωδικό της signature συλλογής του Devin Booker. Πιθανόν αυτό να επιθυμούσε κι ο ίδιος ο παίχτης, ένα μοντέλο με παλαιικό στυλ το οποίο να φοριέται και εκτός παρκέ όπως συνέβαινε παλιά και συμβαίνει τώρα με τα old school μπασκετικά. Anyway.....
Το Nike Book 1 όπως διαπιστώνεται κι εσείς είναι μια μίξη μεταξύ των Air Force 1 και Air Jordan 1 στις κοντές τους εκδοχές, με λεπτότερη ενδιάμεση σόλα κι ένα retro swoosh να αποτελεί το μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο του. Για το πλαίσιο αξιοποιήθηκε κυρίως ένα είδος ballistic mesh και σε  αυτό έχει συνδεθεί κανονικότατο δέρμα στο toe-cap για πρόσθετη ενίσχυση αλλά και στα σημεία περιμετρικά της γλώσσας όπου βρίσκονται οι οπές των κορδονιών. Η ενδιάμεση σόλα του είναι 100% από δεύτερης γενιάς Cushlon foam ενώ στη φτέρνα περιέχεται κι ένας top-loaded θύλακας Zoom Air. Όσο για την εξωτερική σόλα τα πράγματα είναι πραγματικά λιτά και απέριττα, μόνο herringbone απ' την κορυφή έως τη φτέρνα χωρίς κανένα ακάλυπτο σημείο! Πάντως η Nike φρόντισε να "διανθίσει" το Book 1 με αρκετές προσωπικές αναφορές οι οποίες απαριθμούνται στη τελευταία φωτογραφία της παρούσας ανάρτησης.
Το Nike Book 1 θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2024 και παρά το γεγονός πως δεν ανακοινώθηκε η αρχική του τιμή, φήμες το θέλουν να κοστίζει μεταξύ 110 και 130 δολαρίων.