10 Σεπτεμβρίου 2023

Puma MB.02 (Slime)

Έχω επανειλημμένα δηλώσει ένθερμος υποστηρικτής των μπασκετικών προϊόντων που παρουσιάζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Puma κι αυτό είναι κάτι που δεν κρύβεται αν ρίξετε μια προσεχτική ματιά στη κατηγορία Συλλογή. Μετά τα Clyde All-Pro και MB.01 που "διπλάρωσα" έκαστος, ήταν σίγουρο πως κάτι ανάλογο θα έπραττα και με τα MB.02 τα οποία εμφανίστηκαν σε καμιά 20αριά χρωματικές εκδόσεις χώρια τα low-top. Ο Lamelo Ball την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε μέτρησε περισσότερα DNPs παρά συμμετοχές με την τέως ιδιοκτήτρια ομάδα του Μιχαλάκη και τις λιγοστές φορές που κατάφερε να κάνει τη μαγικά του έδειχνε μια σαφή προτίμηση στο πρώτο κωδικό της συλλογής. Κάτι οι τραυματισμοί του Melo, κάτι το tanking που επιχειρήθηκε ώστε να "καπαρωθεί" ο Wembanyama είχαν ως αποτέλεσμα το MB.02 να μην απολαύσει τη δημοσιότητα που του άξιζε, αδίκως κατ΄εμέ. Μία απ' τις λίγες εκδόσεις που πάτησαν παρκέ ήταν το πρασινωπό "Slime" το οποίο και δοκίμασε στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Hornets με τους Celtics.
Το Puma MB.02 "Slime" είναι η πράσινη απάντηση στο κάπως κατακόκκινο "Supernova" διαθέτοντας βεβαίως κάποιες ανεπαίσθητες μικροδιαφορές. Η θεματική ενότητα της συγκεκριμένης είναι μια ευγενική χορηγία της Nickelodeon, του αμερικάνικου τηλεοπτικού καναλιού που έγινε ευρέως γνωστό χάρη στις νεανικές ψυχαγωγικές παραγωγές και δη σειρές κινουμένων σχεδίων για τα οποία ο Lamelo εκ παιδιόθεν δηλώνει φαν. Σε μια απ' τις εκπομπές τους, ένα πράσινο σχεδόν παχύρευστο υγρό έλουζε κάποια στιγμή τους συμμετέχοντες ακόμη και διάσημους καλεσμένους ενίοτε NBAers όπως οι Dwight Howard, Brook Lopez κ.ά. Έχοντας αυτό κατά νου "μπουγέλωσαν" με χλαπάτσα (με αυτό το όνομα το γνωρίσαμε στα 90s) το MB.02 κι έτσι έχουμε μια έκδοση με τα Formstrip και τα toe-cap να στάζουν. Τα μοναδικά σημεία που τη γλίτωσαν και δε πρασίνισαν είναι τα λογότυπα του Melo σε heel counter και γλώσσα, τα λιγοστά Puma κι oi γνωστές προσωπικές αναφορές "1-of-1" και "Rare" στις εσωτερικές φτερούγες του σχεδίου. Με χλαπάτσα έχει καταληφθεί έως και το κουτί του ζευγαριού αποδεικνύοντας πως η Puma τα δίνει όλα όταν επιχειρεί να ετοιμάσει σπέσιαλ βερσιόν κάποιων μοντέλων της 
Μολονότι η funky έκδοση "Rick and Morty" διέθετε ένα κάποιο στιλιστικό ενδιαφέρον παρόμοιο με της προηγούμενης εκδοχής του, το "Slime" προηγήθηκε χρονικά κι έτσι εισήλθε νωρίτερα στη wishlist μου. To Puma MB.02 "Slime" έγινε αμέσως ανάρπαστο όπως και σχεδόν όλες οι εκδόσεις που ακολούθησαν συμπεριλαμβανομένων και των low-top. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μάθετε πολλά περισσότερα για το MB.02 σαν performing παπούτσι δεν έχετε παρά να ελέγξετε τον σύνδεσμο που σας επισυνάπτω και περιέχει το σχετικό και αναλυτικότατο άρθρο μου γι' αυτά.