22 Σεπτεμβρίου 2023

Testing Nike Ja 1

Η signature συλλογή παπουτσιών του Ja Morant είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η συλλογή με την πιο συναρπαστική κι αξιομνημόνευτη εκκίνηση των τελευταίων χρόνων για να μη πω διαχρονικά! Οι συνεχείς εξωαγωνιστικές ατασθαλίες του εκρηκτικού γκαρντ των Memphis Grizzlies οδήγησε σε αργανάπαυση τη νεοσύστατη συλλογή εωσότου καταλαγιάσει το αρνητικό κλίμα και να επανεκιννήσει η κυκλοφορία του Nike Ja 1. Τέλεια συγκυρία για τη Nike που είδε τον Kyrie Irving να θέτει τον εαυτό του εκτός Beaverton!
Εξ' αρχής η συλλογή του Morant προοριζόταν για να εισέλθει στη κατηγορία των low-budget signatures και απ' ότι φαίνεται ο στόχος (ξανα)επετεύχθη για τη swoosh. Το Ja 1 είναι ένα ακόμη χαμηλωμένο μπασκετικό με τα απολύτως στάνταρτ υλικά κατασκευής κάτι απόλυτα φυσιολογικό κι αναμενόμενο. Για το πλαίσιό του αξιοποιήθηκαν mesh σε πολύ μεγάλο ποσότητα, fuse φυσικά και λιγοστό μεν δέρμα σε toe cap και για τα πλευρικά πτερύγια πλησίον του. Η ενδιάμεση σόλα του είναι από το σύνηθες phylon foam κι έτσι για την τσαχπινιά έχει τοποθετηθεί στο μπροστινό και φαρδύτερο κομμάτι του πέλματος ένας παραδοσιακού μεγέθους Zoom Air θύλακα. Όσον αφορά την εξωτερική σόλα αυτή έχει χαραχθεί με ένα είδος herringbone μοτίβου κάπως παραμορφωμένου που παραπέμπει στο επίσης νεότευκτο λογότυπο του Ja! Το σχέδιο επιμελήθηκε ο Benjamin Nethongkome, ένας άνθρωπος με πλούσιο παλμαρέ στη Nike και γι' αυτό το λόγο το πατούμενο έχει διακοσμηθεί όπως πρέπει.
Το Nike Ja 1 μπορείτε εύκολα να το βρείτε στην ελληνική αγορά και μάλιστα σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς που ομολογουμένως όλοι τους είναι ένας κι ένας, με την καλή έννοια. Ακριβώς παρακάτω ακολoυθούν ο σύνδεσμος με το σχετικό δημοσίευμα αναφορικά με το συγκεκριμένο πατούμενο καθώς και τα αξιολογότερα performing βιντεάκια από του γνωστούς ειδικούς!