14 Οκτωβρίου 2023

Cut me one more time!! (unofficial photos)

Τι κι αν η δεύτερη έκδοση του GT Cut 2 μετρά κοντά 3 μήνες κυκλοφορίας, στη Nike ως όφειλαν έχουν ήδη ετοιμάσει τη τρίτη έκδοση της σειράς. Μόλις προχθές εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο οι πρώτες ολοκληρωμένες φωτογραφίες του GT Cut 3 που εμφανισιακά και μόνο έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το GT Academy.
To Nike GT Cut 3 εξωτερικά δε θυμίζει σε κάτι τις προγενέστερες βερσιόν όπως και εσωτερικά αφού στα έγκατα της midsole του θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή, έχουμε ένα κοντό πλαίσιο που δείχνει να σχηματοποιείται από δύο επίπεδα συνθετικών υλικών με ένας είδος textile να περιβάλει το πρώτο επίπεδο κάτι που διακρίνουμε στη φωτογραφία που το δείχνει από το κουτουπιέ. Όσο για τα νήματα Flywire δυσκολεύομαι να καταλάβω αν θα έχουν κάποιο λειτουργικό ρόλο ή είναι απλά διακοσμητικά. Το σετάρισμα της ενδιάμεσης σόλας του Cut 3 εμφανίζεται σημαντικά ανανεωμένο καθώς το βασικό foam που προτιμήθηκε είναι του Zoom X και στη περίπτωση που εντός της περιέχεται και Zoom Air τότε... we have a winner!! Η εξωτερική σόλα του δείχνει παρόμοια με αυτή του φετινού Cut με τη διαφορά πως θα χει δύο (για την ακρίβεια τρεις) επιφάνειες πρόσφυσης συν ένα torsion plate που θα λειτουργεί ως συνδετικό κρίκος. Σχεδιαστικά τώρα το Cut 3 μοιάζει περισσότερο για running παρά για μπασκετικό πράγμα που αρχίζει να γίνεται εκνευριστικός κανόνας στη κατηγορία. Πολύ πιθανό να αδικείται στον χρωματισμό που το βλέπουμε που εκπέμπει κάτι το φτωχό.
Το Nike G.T. Cut 3 σίγουρα θα κυκλοφορήσει μετά το 2023 όμως στα παρκέ του NBA θα εμφανιστεί νωρίτερα γιατί όχι και κοντά στα Χριστούγεννα. Ε για τη τιμή του δε πιστεύω πως στη Nike θα το χουν τιμολογήσει φθηνότερα απ' ότι τα προηγούμενα Cut.