27 Οκτωβρίου 2023

Second pair by Skechers! (official & unofficial photos)

Η Skechers θα βρεθεί στις επάλξεις όχι μονάχα με το SKX Resagrip αλλά και με δεύτερη πρόταση η οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσει σε mid και low εκδόσεις. Το όνομα αυτού είναι SKX Float και προορίζεται για τους παίχτες που θέλουν περισσότερη υποστήριξη και λιγάκι παραπάνω foam όσον αφορά την απορρόφηση κραδασμών. Είναι άλλωστε τα πατούμενα που προτίμησαν στην έναρξη της φετινής σεζόν οι Julius Randle και Terance Mann. Προς ώρας είναι έξω από το "παρεάκι" ο Embiid!
Το Skechers SKX Float είναι συμπαγέστερη και πιο brutal κατασκευή που φαίνεται να έρχεται από μια παλιά εποχή ή για να ακριβολογούμε από τη πρώιμη μπασκετική ιστορία της φίρμας. Το άνωθεν τμήμα συνίσταται από ανθεκτικότατο screen mesh συν ένα είδος ballistic mesh για το πίσω μέρος παρόμοιο με εκείνο του Resagrip. Η ενδιάμεση σόλα είναι περίτεχνα κατασκευαασμένη αφού πέρα του twirl εξωτερικού μοτίβου εσωτερικά περιέχει ένα λεπτό στρώμα Hyper-Burst μια τεχνοτροπία που ναι συνιφασμένη με τη Skechers αλλά παραπέμπει ολίγον τι στο Under Armour Bionic Spine. Είμαστε και κάποιας ηλικίας! Από εκεί και πέρα έχουμε μια μονοκόμματη εξωτερική σόλα από Goodyear γόμα με το μοτίβο χάραξης να είναι παραπλήσιο με του Resagrip. Σα σχέδιο όπως τόνισα και προηγουμένως είναι αρκετά μπαμπάτσικο αγγίζοντας το όριο του αναχρονιστικού κάτι όμως που δεν αφορά την low έκδοση που δείχνει ότι θα προτιμηθεί περισσότερο.
Όσον αφορά την αρχική τιμή διάθεσης και την ημερομηνία κυκλοφορίας του SKX Float δεν υπάρχει κάποια έγκυρη πληροφόρηση. Θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή μέσα στο 2024 να δούμε από κοντά τουλάχιστον τη κοντή βερσιόν.