7 Αυγούστου 2023

Renaming a GT model! (unofficial photos)

Η Nike έχει εμφανίσει εδώ και πολύ καιρό τη συνέχεια της συλλογής G.T. όμως το μοναδικό μοντέλο της τριάδας που δε λέει ακόμη να παρουσιάσει είναι το δεύτερο GT Run. Σε μια αδικαιολόγητη κατ' εμέ απόφαση επέλεξε να μετονομάσει το επικείμενο Run 2 σε Hustle 2 λες και δεν είχαν ξαναχρησιμοποιήσει το Hustle σε περασμένο μπασκετικό τους.
Το Nike G.T. Hustle 2 πέρα από την αλλαγή ονόματος του παπουτσιού διαπιστώνουμε πως η κατασκευή έχει διαφοροποιηθεί άρδην από πριν. Βλέπουμε πως έχουμε κατά κύριο λόγο ένα ballistic mesh πλαίσιο, κλασικού τύπου mesh για την περιοχή του κουτουπιέ και κάμποσο nubuck περιμετρικά του toe-cap. Στο πίσω τμήμα διακρίνουμε κάτι σα neoprene υλικό χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος. Κατά ήμισυ διαφορετικό με πριν είναι το σετάρισμα της ενδιάμεσης σόλας του Hustle 2 καθώς έχουμε cushlon αντί React με το Zoom Air strobel να ναι το μοναδικό πράγμα που "διασώθηκε". Τέλος, η εξωτερική του σόλα έχει εντελώς μα εντελώς αλλαχθεί αφού προτιμήθηκε ένα μοτίβο με δεκάδες μικρούς κύκλους διαφορετικής διαμέτρου, μεγαλύτερους στα άκρα της αντί στο κέντρο της σόλας που είναι μικρότεροι αλλά περισσότεροι και αραιά μεταξύ τους. Σ' ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό του GT Hustle 2 τα πράγματα είναι κάπως περίπλοκα ή μάλλον απλουστευμένα αλλά συμπαγέστερα σε σύγκριση με το GT Run. Ίσως να το αδικεί ο χρωματισμός του, ίσως όχι γιατί απλά χάνει στο σχέδιο.
To Nike G.T. Hustle 2 δε γνωρίζω πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει, αν κυκλοφορήσει εν τέλει και δε ρίξει πιστολιά η Nike. Εσάς πως σας φαίνεται το όλο κόνσεπτ της swoosh?