17 Ιουνίου 2024

New Balance, never Hesitates!! (official photos)

Η New Balance σα να το χει πάρει απόφαση πως δε πρόκειται να ιδρύσει στο εγγύς μέλλον μια νέα signature συλλογή γι' αυτό φροντίζει να αυξάνει και να πληθαίνει τις τρεις άσημες - πλην τίμιες - συλλογές της. Είναι ήδη έτοιμο το δεύτερο μοντέλο της συλλογής Hesi Low που δυστυχώς δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη που το προμηθεύτηκαν κι έγινε ανάρπαστο όντα μια αξιόλογη επιλογή για τους λάτρεις των outdoor hoops.
Το New Balance Hesi Low V2 από πλευράς σχεδιασμού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πριν όμως σα κατασκευή είναι παρόμοια. Για το ελαφρώς ψηλότερο πλαίσιό του προτιμήθηκε ένας τύπος screen mesh με λιγοστό fuse και συνθετικό δέρμα κυρίως περίξ του κολάρου του. Σχετικά τώρα με το μεγαλούτσικο heel clip μάλλον έχει περισσότερο διακοσμητικό ρόλο παρά λειτουργικό. Η ενδιάμεση σόλα του ναι μεν δεν είναι τόσο μονοκόμματη με πριν ωστόσο χρησιμοποιήθηκε το ίδιο foam υλικό που δεν είναι άλλο από το FuelCell, μια στάνταρτ και οικονομική επιλογή. Πλήρως ανανεωμένη παρουσιάζεται η εξωτερική του σόλα του Hesi V2 που συνδυάζει herringbone με τη μορφή στοιβάδων έχοντας δύο κεντρικά σημεία, το κέντρο της φτέρνας και το pivot point μπροστά. Σχεδιαστικά τo Hesi Low V2 μου κάνει σαν ένα μείγμα των γραμμών του Kawhi 4 με εκείνες του TWO WXY V4 δείγμα ίσως προχειρότητας, ίσως κι όχι!
To New Balance Hesi Low V2 κυκλοφορεί ήδη στην Ευρώπη, για την ώρα σε μια χώρα, με την αρχική του τιμή να χει οριστεί στα 120 €. Τίμια θα έλεγα επιλογή ιδίως αν "προσανατολίζεται" για φανατικούς outdoor hoopers!