12 Ιουνίου 2024

Four and the same!! (official photos)

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο είναι μετρ του είδους η Nike, αυτό είναι το επαναλανσάρισμα παλαιών κωδικών με τη ταμπέλα πως πρόκειται για ολοκαίνουργιο προϊόν. Αστειεύομαι βέβαια αλλά κάπως έτσι υποπτεύομαι πως λειτούργησαν στη Nike όσον αφορά το τέταρτο μοντέλο της δεύτερης συλλογής του Γιάννη. Το Nike Giannis Immortality 4 βαδίζει κυριολεκτικά στα χνάρια του προηγούμενου κωδικού έχοντας υποστεί κάποιες στιλιστικές κυρίως διαφοροποιήσεις.
Το Giannis Immortality 4 τόσο ως προς τις γραμμές του όσο και ως προς τα υλικά κατασκευής του είναι μια κόπια του Immortality 3 με μερικές ανεπαίσθητες αλλαγές στο σχέδιο του πλαισίου του. Έχουμε και πάλι ένα χαμηλό πλαίσιο του οποίου τα 3/4 είναι από mesh μόνο που τώρα έχει ενισχυθεί εξωτερικά με πολλές γραμμές που θυμίζουν σκανδαλωδώς εκείνες του προσεχούς Converse BB Shift. Ακριβώς το ίδιο neoprene έχουμε για το πίσω μέρος μόνο που έχει ξανασμιλευτεί χωρίς να αλλάζει δραματικά το ύφος του. Από κει και πέρα τόσο το υλικό κατασκευής της midsole του όσο κι η μορφή της όπως και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Συνολικά σα σχέδιο έχει ελαφρώς ανανεωθεί χωρίς βέβαια το reverse swoosh να χει μετακινηθεί αλλά είναι μικρότερο σε μέγεθος απ' εκείνο του Immortality 3. Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα πουν πως πρόκειται για το Immortality 2!!
Το Nike Giannis Immortality 4 θα κυκλοφορήσει σύντομα με την αρχική του τιμή να μη πολυδιαφέρει από την αντίστοιχη του τρίτου μοντέλο της σειράς. Cop or drop?