11 Ιουνίου 2018

Testing Air Jordan Fly Lockdown

Μόνο αποτυχημένη δε μπορεί να θεωρηθεί η έστω κι αργοπορημένη είσοδος της Jordan Brand στη κατηγορία των low-budget signatures. Με τη κυκλοφορία του Why Not Zer0.1 η εταιρεία ζευγάρωσε τις επίσημες signature σειρές της μετά την οριστική παύση Melo αλλά αυτό δε σημαίνει ότι "αποτραβιέται" από τη κυκλοφορία άσημων μπασκετικών μοντέλων. Το Air Jordan Fly Lockdown είναι μια χειροπιαστή απόδειξη των προθέσεών της εταιρείας αν και φήμες λένε πως ο εξεταζόμενος κωδικός είχε δρομολογηθεί για να αποτελέσει το πρώτο επίσημο πατούμενο του Kawhi Leonard αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά το αναπάντεχα "προβληματικό" ξεκίνημα του παίχτη τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.
Σα κατασκευή το Air Jordan Fly Lockdown είναι αυτό που λέμε τόσο-όσο αφού περιλαμβάνει τόσες τεχνολογίες όσες αξίζει για τα ευρώπουλα στα οποία διατίθεται. Το άνω μέρος του παπουτσιού είναι από ένα είδος woven με χοντρή σταυρωτή πλέξη ενώ σε κατά τόπους σημεία ενισχύεται με λεπτές στρώσεις fuse σε toe cap αλλά και περιμετρικά των οπών για τα κορδόνια. Ακολουθώντας καθοδική πορεία συναντάμε μια παχιά και περίεργα "λαξευμένη" ενδιάμεση σόλα ιδίως απ' την εξωτερική πλευρά όπου βρίσκουμε υπερυψωμένα τοιχώματα και κάτι που παραπέμπει σε outrigger. η phylon ενδιάμεση σόλα δεν είναι "ξεροσφύρι" καθώς εντός της έχει εγκατασταθεί ένα και μοναδικός ορθογώνιος θύλακας Zoom Air στο έμπροσθεν μέρος του πέλματος. Η συμπαθέστατη αλλά φουτουριστική κατασκευή ολοκληρώνεται με μια εξωτερική σόλα που φέρει τη συνηθισμένη κυματοειδή χάραξη η οποία διακόπτεται απότομα σε κάποια σημεία και αντικαθίσταται από ομάδες ομόκεντρων ημικυκλίων. Σε ότι σχετίζεται με την εξωτερική εμφάνιση του Air Jordan Fly Lockdown τη παράσταση κλέβει όπως είναι αναμενόμενο το λεπτό και πολύ εύκαμπτο πτερύγιο-αεροτομή από phylon που χει προσκολληθεί λίγο πιο κάτω από το ύψος του κολάρου αναγκάζοντας έτσι το Jumpman λογότυπο να περνάει σε δεύτερη μοίρα και η αλήθεια είναι πως έχει μια διακριτική και συνηθισμένη παρουσία για κωδικό της Jordan Brand.
Το Air Jordan Fly Lockdown διατίθεται προς πώληση και στην εγχώρια αγορά και μάλιστα μπορεί να το εντοπίσει κάποιος σε αρκετούς χρωματισμούς. Δεν αποτελεί συνέχεια υπάρχοντος κωδικού της Jordan απλά η εταιρεία έχει μια ακατανόητη εμμονή με τη χρήση της λέξης Fly στην ονομασία των performing μπασκετικών της (βλέπε Super.Fly, Ultra.Fly, B.Fly, Fly Unlimited και πιο παλιά η signature σειρά Fly Wade). Παρακάτω μπορείτε να δείτε το μοναδικό performing βιντεάκι που κυκλοφορεί για την ώρα στο διαδίκτυο έτσι ώστε να έχετε μια επιπλέον βοήθεια σε περίπτωση που είστε σε φάση ανανέωσης της "γκαρνταρόμπα" σας και το Lockdown βρίσκεται ανάμεσα στις οικονομικά προσιτές επιλογές σας.