13 Ιουνίου 2018

Dame, Harden, Marquee, T-Mac! Η αγωνιστική σεζόν 2018-2019 έχει ήδη ξεκινήσει!! (preview)

Τι κι αν έχει περάσει μόλις μια βδομάδα από την ολοκλήρωση μιας ακόμη συναρπαστικής σεζόν στο NBA, η αθλητικές εταιρείες είναι πανέτοιμες και στις θέσεις τους για το ξεκίνημα της επερχόμενης περιόδου κι ας είμαστε μόλις στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Πριν περίπου ένα 24ωρο διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες όχι ενός αλλά τριών signature μπασκετικών μοντέλων συν ενός νέου κωδικού, ήτοι τέσσερα στο σύνολο. Δύο απ' τα τρία signatures αποτελούν συνέχειες εν ενεργεία σειρών της Three Stripes ενώ το τρίτο είναι κωδικός σειράς που επανέρχεται (?) μετά την οριστική της παύση πριν δέκα περίπου χρόνια. Μιλάμε λοιπόν για τα Adidas Dame 5, Adidas Harden Vol. 3 και το Adidas T-Mac Millenium ενώ το τέταρτο κι "'άσημο" μοντέλο της παρέας μας είναι το Adidas Marquee Boost.
Ξεκινάμε πρώτα με το Adidas Dame 5 καθώς σχέδιά του είχαν παρουσιαστεί στο διαδίκτυο πριν κάμποσες μέρες αλλά δεν πίστευα ότι όντως επρόκειτο για τον συγκεκριμένο κωδικό. Η σειρά παπουτσιών του Δαμιανού δείχνει να διατηρεί τη τακτική που θέλει κάθε νέο Dame να διαφέρει πλήρως σε σχέση με ότι έχουμε δει προηγουμένως. Το Dame 5 κουβαλάει μια αύρα από τα lifestyle σχέδια των πιο πρόσφατων Originals όπως άλλωστε συμβαίνει και με το νέο D Rose 9. Bounce αντικραδασμική τεχνολογία, κέλυφος που συνδυάζει bootie υπόστρωμα με επικάλυψη fuse και mesh (ή και μόνο συνθετικό δέρμα) συν ένα πλαστικό ορθογώνιο TPU πλαίσιο που στέκεται σα μπάστακας ακριβώς στο μέσο της εξωτερικής πλευράς, copy-paste δηλαδή από το Futurecraft 4D.
Αυτό που δε περίμενα δω τόσο σύντομα είναι το Adidas Harden Vol. 3! Το πρώτο πράγμα που είπα όταν αντίκρισα τις φωτογραφίες του συγκεκριμένου παπουτσιού είναι πως πρόκειται για τη Boost εκδοχή του τελευταίου CP3 κυρίως λόγω του εγκάρσιου ιμάντα που χει τοποθετηθεί πιο πάνω από το toe cap. Το κέλυφος είναι και πάλι low-top κι αξιοποιεί ένα είδος mesh που παραπέμπει σε Primeknit και σα κοψιά μου θυμίζει το φετινό Crazy Light Boost. Η εσωτερική μεριά της ενδιάμεσης σόλας είναι ελεύθερη από κάθε είδους περιορισμό ενώ ένα μικρό TPU πλαίσιο αγκαλιάζει μικρή επιφάνεια της εξωτερικής μεριάς αποτελώντας ουσιαστικά τη βάση στήριξης για τον εγκάρσιο ελαστικό ιμάντα. Το συμπαθές αλλά τεράστιο τακούνι που υπήρχε στο Harden Vol. 2 μας αποχαιρέτησε ενώ άγνωστο παραμένει για την ώρα η χάραξη της εξωτερικής σόλας. Όμορφη λεπτομέρεια τη χάραξη του λατινικού αριθμού 13 στην εσωτερική πλευρά, το νούμερο δηλαδή που συνδέεται άμεσα με τη επαγγελματική καριέρα του Μούσια.
Ας αφήσουμε για λίγο στη άκρη τα signatures κι ας αναφερθούμε στο μοναδικό κωδικό που δεν ανήκει σε κάποιον αθλητή της Adidas αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα θα κυκλοφορήσει σε mid και low μορφή και σε πολλές PEs μεταξύ των οποίων κι εκείνη για τον J Wall. Εκ πρώτης όψεως θα έλεγα πως το Adidas Marquee Boost μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η μπασκετική εκδοχή του Iniki πάνω στο οποίο έχουν γίνει οι αναγκαίες κι επιβεβλημένες "επεμβάσεις" ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο του μπασκετικού μοντέλου. Στο άνωθεν μέρος διακρίνουμε ένα κέλυφος που συνδυάζει το mesh του Harden Vol. 2 με κατάλληλες επιστρώσεις fuse, ένα τριγωνικό heel counter από TPU συν ένα παχύ κολάρο (για το Mid) βασισμένο στη τεχνολογία Geofit. Ακολούθως έχουμε μια ενδιάμεση σόλα από Boost που έχει τη μορφολογία της αντίστοιχης σόλας που τσεκάραμε στο Iniki.
Last but not least, η επαναφορά στη ζωή της θρυλικής σειράς T-Mac! Το εικονιζόμενο παπούτσι φέρει το λογότυπο του τεράστιου Tracy McGrady κι όπως όλα δείχνουν τα πράγματα η σειρά θα επανεκκινήσει από κει που σταμάτησε αλλά με πιο σύγχρονο στυλ. Το κέλυφός του χρησιμοποιεί συνθετικά υλικά και πιθανόν να αξιοποιεί ένα είδος jacquard που δίνει τη δυνατότητα για τις ανάγλυφες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παρατηρούμε στη φώτο που περιέχει μια chinese version του Millenium T-Mac. Αυτό που ακολουθεί είναι και πάλι με ενδιάμεση σόλα "τιγκαρισμένη" κλασικά με χιλιάδες μικροκάψουλες Boost. Σχεδιαστικά το κέλυφος του νεότερου T-Mac παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού το κουτουπιέ συνδυάζει τις χαρακτηριστικές γραμμές του μυθικού T-Mac 2 και το σκληροτράχηλο toe cap του T-Mac 1 ενώ η Originals έχει βάλει κι εδώ το χεράκι της αφού στη ράχη του μοντέλου έχει τοποθετηθεί το γνωστό patch που υπήρχε σε collaboration editions του NMD R2.