27 Ιουνίου 2020

Kyrie 3 Low: Αναβαθμίζοντας το Kyrie 2 Low!! (official photos)

Μη σα μπερδεύει ο τίτλος της ανάρτησης, αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι το Nike Kyrie 2 Low αλλά το Kyrie 3 Low. Η αμερικάνικη εταιρεία πιστή στο μότο "if ain't broke, don't fix it" με το οποίο μεγάλωσε άλλωστε γενιές και γενιές αποφάσισε να το εφαρμόσει και στη δεύτερη τη τάξει συλλογή του Kyrie Irving. Προσωπικά έχω χάσει το μπούσουλα με τις συλλογές που νομίμως κατέχει ο σταρ του Brooklyn αλλά θεωρώ πως κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν οι ιθύνοντες της εταιρείας του Oregon.
Το Nike Kyrie 3 Low όπως διαπιστώνετε ιδίοις όμμασι κοπιάρει σε αφάνταστα μεγάλο βαθμό το προηγηθέν μοντέλο της χρονικά δεύτερη signature σειράς του θείου Drew. Φυσιογνωμικά έχουμε την ίδια ακριβώς σιλουέτα με δύο μονάχα μικροδιαφορές σε σχέση με το αξιόπιστο είναι η αλήθεια Kyrie 2 Low. Το άνωθεν μέρος είναι από textile mesh όπως και πέρυσι με τη διαφορά ότι περιμετρικά των αστραγάλων επιλέχθηκε ένα ανθεκτικότερο υλικό όπως συνθετικό δέρμα ή nubuck αν παρατηρώ καλά. Δεύτερη διαφορά οι πλευρικές μπαριέρες από TPU που πλέον συνδέονται μεταξύ του χρησιμοποιώντας το αγαπημένο αξεσουάρ των Nike Kyrie, το στραπ. Από κει και πέρα η μορφολογία κι η σύσταση της ενδιάμεσης σόλας (phylon που περιέχει δύο ορθογώνιους θύλακες Zoom Air σε φτέρνα και forefoot), το υποτυπώδες εξωτερικό heel counter αλλά και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας (Kyrie 3 εσύ?) είναι ακριβώς ίδια κι απαράλλαχτα. Σε ότι έχει να κάνει με το συνολικό σουλούπι του παπουτσιού θα έλεγα πως κατά 95% είναι αντιγραφή του Nike Kyrie 2 Low ενώ το υπόλοιπο 5% πιστώνεται στο Flytrap 2.
To Nike Kyrie 3 Low θα αποδίδει αγωνιστικά όπως το Kyrie 2 Low ενώ εμφανισιακά δείχνει ελαφρά πιο περιποιημένο. Κατά πως φαίνεται οι σχεδιαστές των συλλογών του Kyire μάλλον δίνουν περισσότερη προσοχή και φροντίδα στην επίσημη signature σειρά παρά στις άλλες δύο.