4 Ιουνίου 2020

The eight Curry!! (official photos)

Η επανέναρξη της σεζόν δείχνει να κοντοζυγώνει και όπως δείχνουν τα πράγματα μια απ' τις ομάδες που δε θα συμμετάσχουν στο μίνι τουρνουά πριν τα Playoffs είναι η τέως υπερηχητική ομάδα των Golden State Warriors. Όπως γίνεται αντιληπτό, με τον Στεφανάκο θα ξανασχοληθούμε την ερχόμενη σεζόν παρ' όλα αυτά όμως θα μας απασχολήσει έστω κι εμμέσως διαμέσου της signature συλλογής του. Το Under Armour Curry 8 μάλλον έχει πάρει την οριστική του μορφή κάτι που μαρτυρούν οι νέες και τρόπον τινά επίσημες φωτογραφίες του νεότερου μοντέλου της σειράς του.
Το Under Armour Curry 8 δε θα θυμίζει σε τίποτα τον προηγηθέν κωδικό της συλλογής (Curry 7) αλλά σε μια πρόχειρη ματιά μάλλον παραπέμπει σε ανανεωμένη βερσιόν του Curry 4. Το άνωθεν μέρος του Curry 8 είναι μια μονοκόμματη καλτσοειδής κατασκευή όπου περιμετρικά διαθέτει "υποστυλώματα" από λεπτές στρώσεις συνθετικού (ή μή) δέρματος. Το ελαστικό knit υλικό μάλλον είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε και για τη κατασκευή των Curry 4 και Curry 6 χωρίς βέβαια να βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Από κει και πέρα και βασιζόμενος στις μέχρι τώρα φωτογραφίες η ενδιάμεση σόλα του είναι μονοκόμματη και προερχόμενη από ένα αντικραδασμικό υλικό κάτι όχι ασυνήθιστο για μπασκετικό όμως δε διακρίνουμε να φέρει στρώση για την εξωτερική σόλα του, θυμίζει δηλαδή το tooling του Nike React. Ίσως βέβαια και να με ξεγελούν οι φωτογραφίες, ίδωμεν! Η χάραξη πάντως που βλέπουμε να φέρει είναι μια ψηφιοποιημένη μορφή του συνδυασμού herringbone-οβάλ κύκλων. Σχεδιαστικά το Curry 8 δείχνει πιο απλό ποτέ ενώ το UA σήμα μάλλον θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις εμφανίσεις του. Όπως μαρτυρούν περασμένες κι ανεπίσημες φωτογραφίες του παπουτσιού, στο νέο μέλος της οικογένειας το σήμα της εταιρείας θα χει ισχνή συμμετοχή στη διακόσμηση του μοντέλου δίνοντας παράλληλα χώρο δράσης στο νέο λογότυπο του Curry που αν προσέξετε καλά θα το διακρίνετε στην εξωτερική πλευρά. (Το νέο logo του Steph μπορείτε να το δείτε στη φώτο που σας έχω επισυνάψει παρακάτω).
Το Under Armour Curry 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τον μήνα Αύγουστο με αρχική τιμή πώλησης τα 160 δολάρια. Cop or drop?