22 Μαρτίου 2020

Under Armour Curry 7 (Focus)

Ο Stephen Curry το καλοκαίρι που μας πέρασε βρέθηκε να συμμετέχει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στους Τελικούς του NBA διεκδικώντας το τέταρτο δαχτυλίδι πρωταθλητή όμως ο Kawhi Leonard κι παρέα του είχαν αντίθετη άποψη. Η αποχώρηση του KD από τους Golden State Warriors καθώς κι η μετακίνηση της ομάδας στο Σαν Φρανσίσκο και στο νεότευκτο Chase Center μετά από μισό αιώνα δράσης στην Oracle Arena σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το πιο πετυχημένο NBA franchise της τελευταίας δεκαετίας. Γι' αυτή την ειδική περίσταση ο σχεδιαστής της εταιρείας του Μέριλαντ Leon Gu, οραματίστηκε και σχεδίασε το έβδομο μοντέλο της signature συλλογής του Στεφανάκου. Το Under Armour Curry 7 ετοιμάστηκε από νωρίς ώστε ο "φαρμακοχέρης" να το έχει στη διάθεσή του απ' το ξεκίνημα της ενδέκατης σεζόν του στη δημοφιλέστερη μπασκετική λίγκα του πλανήτη. Άψογα εκτελεσμένος ο προγραμματισμός της UA όμως ο παράγοντας τύχη δεν ήταν με το μέρος της αλλά και με το μέρος του MVP ο οποίος εισήλθε στα πίτς μετά από μόλις τέσσερις αγώνες εξαιτίας ενός απροσδόκητου τραυματισμού στο καρπό του αριστερού του χεριού.
Το Under Armour Curry 7 είναι μια ακόμη low-top κατασκευή στην ήδη "κοντή" signature σειρά της αμερικάνικης εταιρείας. Για τη δόμηση του κελύφους του δεν επιστρατεύθηκε κάποιο είδος πλεκτού όπως συνέβη πέρυσι (Curry 6) και πρόπερσι (Curry 5) αλλά μια πολυεπίπεδη στρώση που συνίσταται από mesh, συνθετικό δέρμα και fuse. Η ενδιάμεση σόλα του Curry 7 συνδυάζει βουνό με θάλασσα αφού απαρτίζεται από δύο επίπεδα αντικραδασμικών-απορροφητικών υλικών. Στο ισόγειο έχουμε μια midsole προερχόμενη από Micro G υλικό κι ακριβώς από πάνω της βρίσκεται τοποθετημένο ένα λεπτότερο στρώμα από HOVR που καλύπτει περίπου το 80% της επιφάνειας του προηγουμένου επιπέδου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο συγκεκριμένες τεχνολογίες κι επίσης είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται το Micro G foam σε κωδικό της παρούσας συλλογής. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο "ορόφων" αποτελεί ένα TPU πλαίσιο με τη μορφή σπιρουνιού αν και "Πολεμιστής" από κούνια ο Στέφανος. Για την απαραίτητη πρόσφυση ο Gu επέλεξε να χαράξει την εξωτερική σόλα αξιοποιώντας δύο μοτίβα, δύο ξεχωριστές ομάδες ομόκεντρων κύκλων σε forefoot και φτέρνα συν herringbone αλλά σε στρατηγικής σημασίας σημεία της.
Ο Leon Gu σχεδίασε το Under Arrour Curry 7 έχοντας στο μυαλό του μια τακτική προσέγγισης που ονομάτισε inside-outside, εξωτερίκευσε κοινώς τον "εσωτερικό κόσμο" ενός μπασκετικού χωρίς να διαταράσσεται η καθαρότητα στις γραμμές του μοντέλου. Γι' αυτό το λόγο στο έβδομο Curry δε διακρίνουμε καμία ιστορία ή τοποθεσίες όπως συνέβη με τα Curry 2.5 και Curry 3 παρ' όλα αυτά όμως κουβαλάει μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της "οικογένειας". Το "SC30" λογότυπο αν και μικρό στο δέμας κυριαρχεί για τρίτη συνεχόμενη φορά έναντι του σήματος της εταιρείας που χρόνο με το χρόνο όλο και συρρικνώνεται. Στο heel tab του παπουτσιού έχουν τυπωθεί οι μουτσούνες τριών ζώων που ναι όμοια με τα τατουάζ που κοσμούν το αριστερό χέρι της γυναίκας του "Chef". Μια πεταλούδα, ένας μονόκερος, κι ένας λύκος συμβολίζουν τους χαρακτήρες των τριών παιδιών τους, Riley, Ryan και Canon αντίστοιχα. Λίγο παρακάτω κι ακριβώς επάνω στο TPU έχει χαραχτεί το σύμβολο "> <" που πρώτη φορά αντικρίσαμε στο Curry 4 και πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοινό τατουάζ του ζευγαριού ώστε να τους υπενθυμίζει που βρίσκονται σε σχέση με το παρελθόν αλλά και το μέλλον τους.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Under Armour Curry 7 έγιναν κάπου στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη κι ακριβώς δύο μέρες μετά την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Ο Στεφανάκος που τα χε εδώ και καιρό στα πόδια του αγωνίστηκε στο πρώτο του παιχνίδι στη νέα έδρα των Warriors φορώντας την έκδοση "UNDRTD" ένα παρατσούκλι που δεν διάλεξε τυχαία κι εκλαμβάνεται ως σπόντα σε όσους τον υποτίμησαν (Underrated) κατά το επαγγελματικό του ξεκίνημα. Κάθε χρώμα του νέου UA Curry συνδυάζει μια μοναδική προσωπική ιστορία του παίχτη με ένα διασκεδαστικό και μοναδικό τρόπο. Το κατράμι πλαίσιο της έκδοσης "Focus" παραπέμπει στο αδυσώπητο πνεύμα του Stephen, την ταπεινή του συμπεριφορά και το αίσθημα διαρκούς μελέτης και εξέλιξης του παιχνιδιού του ενώ οι κόκκινες πινελιές δηλώνουν ότι λαμβάνει υπόψη τη παραμικρή λεπτομέρεια. Μετά το "Focus" η Under Armour παρουσίασε περιορισμένο αριθμό νέων χρωματισμών γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη φετινή αγωνιστική απραξία του ηγέτη των Warriors ελέω τραυματισμού του. Μια βέβαια απ' αυτές τις εκδόσεις φορέθηκε κι από τον Luka Doncic όταν ο ίδιος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις σχετικά με το μέλλον του στη κατηγορία των performing sneakers.