13 Μαρτίου 2020

Testing Air Jordan Why Not Zer0.3

O Russell Westbrook πέρα από τις αξιοζήλευτες ατομικές επιδόσεις και τα αμέτρητα triple-double είναι μόλις ο τρίτος εν ενεργεία NBAer που διαθέτει signature σειρά από την Jordan Brand. Φέτος η σειρά του Russ εισέρχεται αισίως στο τρίτο χρόνο ζωής της σε μια ξεχωριστή περίοδο για τον ίδιο που εν μια καλοκαιρινή νυκτί από "Κεραυνός" μεταμορφώθηκε "Ρουκέτα". Ο νέο αλλά παλιό alter-ego του Harden αγωνίζεται απ' το ξεκίνημα της φετινής περιόδου φορώντας τα Air Jordan Why Not Zer0.3. Και μπορεί το παρουσιαστικό τους να είναι πιο funky από ποτέ αλλά όπως λέει και το άσμα, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!
Αν διακρίνετε πολλά κοινά σημεία με το προηγηθέν Why Not Zer0.2 αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως έχουν τον ίδιο σχεδιαστή, τον David Cin. Το Air Jordan Why Not Zer0.3 κάλλιστα μπορεί να λεχθεί ότι πρόκειται για μια lighter εκδοχή του περσινού κωδικού καθώς πολλές από τις επιπρόσθετες επιφάνειες του έχουν απομακρυνθεί. Κατά κύριο λόγο έχουμε ένα textile mesh πλαίσιο με αρκετά τετραγωνικά εκατοστά fuse στα απολύτως αναγκαία κι απαραίτητα σημεία του όπως toe cap και heel counter. Το άνωθεν μέρος ολοκληρώνει ένα πλαστικοποιημένο και διάφανο στραπ που χει τοποθετηθεί στους πρόποδες του πλαισίου. Η φαινομενικά χωρισμένη στα δύο ενδιάμεση σόλα είναι από phylon υλικό κι όπως πέρυσι έτσι και φέτος έχει εγκατασταθεί μόνο έμπροσθεν ένας ενιαίος bottom-loaded Zoom Air θύλακας με δύο οριζόντια κανάλια χωρισμού ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη ευλυγισία του σαν του Kyrie 5. Ένα torsion plate από TPU υλικό συνδέει τα δύο τμήματα ενώ δεν παραλείπει να επεκταθεί και περιμετρικά της midsole για ευνόητους λόγους. Η χάραξη της ενδιάμεσης σόλας του Zer0.3 είναι μια ελικοειδής παραλλαγή του ψαροκόκαλου μοτίβου χάραξης καλύπτοντας κάθε γωνία πρόσφυσης χωρίς βέβαια να παραλείπεται η εκτεθειμένη ετικέτα που αναφέρει εργοστασιακό μέγεθος κι άλλες λεπτομέρειες. Σα σχέδιο το Zer0.3 εκπροσωπεί 100% τον εκρηκτικό χαρακτήρα του "Beastbrook" ενώ οι μέχρι τώρα χρωματικές εκδόσεις που έχει κυκλοφορήσει είναι πολύ funky και με αρκετές λεπτομέρειες σα το καθιερωμένο πια μπάλωμα "διαπίστευσης" της εκάστοτε βερσιόν.
Για τους πολλούς φαν του "DangeRuss" το τρίτο Air Jordan Why Not Zer0 λογίζεται ως ένας πανάξιος αντικαταστάτης του περσινού κωδικού μιας και οι μεταξύ τους διαφορές είναι ελάχιστες. Όσοι πιστοί του τέως MVP προσέλθετε στα καταστήματα αφού όμως ρίξετε μια πολύ προσεκτική ματιά στα performing βιντεάκια που ακολουθούν.