6 Μαρτίου 2020

It's Converse tim4!! (official photos)

Δύο μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Converse όπου μας γνωστοποιούσε την επικείμενη συνεργασία της με τον τρεις φορές πρωταθλητή NBA και πολυεργαλείο Draymond Green, η εταιρεία μας παρουσίασε το νέο της μπασκετικό όπλο το Converse G4. Η άλλοτε υπερδύναμη στα μπασκετικά προσθέτει έναν ακόμη NBAer στο ρόστερ της το οποίο αισίως αριθμεί τα δύο μέλη μετά τον Kelly Oubre Jr. και γι' αυτή τη σπουδαία προσθήκη μας γνωστοποίησε έναν ολοκαίνουργιο κωδικό της που αναμένεται να φορεθεί από τον τρισδιάστατο φόργουορντ των Golden State Warriors.
Ο ερχομός του Converse G4 δε μπορεί να θεωρηθεί αιφνίδιος καθώς προ καιρού είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο ανεπίσημες φωτογραφίες ενός επανασχεδιασμένου και πανύψηλου ERX 400. Στις νέες και πολύ πιο ξεκάθαρες φωτογραφίες απολαμβάνουμε σήμερα βλέπουμε ένα low - ή mid - top μοντέλο που καλείται G4. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής συνίσταται κυρίως από textile mesh το οποίο και συνοδεύεται από διάφορα συνθετικά υλικά για πρόσθετη σκληράδα και προστασία. Για την πάντα αναγκαία αντικραδασμική προστασία το G4 εφοδιάστηκε με δύο τεχνολογίες της Nike, React foam για την βάση της φτέρνας συν έναν Zoom Air θύλακας κρυμμένο στη περιοχή του μεταταρσίου ενώ για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας του χρησιμοποιήθηκε η συνήθης και "περπατημένη" λύση. Σ' ότι έχει να κάνει με τη σχεδιαστική προσέγγιση του Converse G4 θα έλεγε κανείς πως πρόκειται κυριολεκτικά για ένα εκσυγχρονισμένο ERX του 1988 με ελαφρά "δόση" από  Nike Zoom Kobe VII ιδίως στη low-top εκδοχή του.
Το κοντό Converse G4 θα χει τιμή εκκίνησης τα 110 δολάρια ενώ για το ψηλότερο αδερφάκι του θα χρειαστείτε ένα επιπλέον δεκάρικο. Η Nike είναι ολοφάνερο ότι επιχειρεί μετά από κάμποσο χρονικό διάστημα να επαναφέρει τη θυγατρική της εταιρεία σε μια κατηγορία που ήταν κάποτε κυρίαρχη επί δεκαετίες. Τι λέτε θα κατορθώσουν το All Star Pro BB μαζί με το επερχόμενο G4 να ξανακερδίσουν το θαυμασμό των νεαρών μπασκετόφιλων?