29 Ιουνίου 2020

Rize once again! (unofficial photos)

Το Nike Zoom Rize αποτελεί μια απ' τις πλέον ευχάριστες φετινές εκπλήξεις στη κατηγορία των performing μπασκετικών παπουτσιών όντας η φυσική συνέχεια ή αν προτιμάτε ο αντικαταστάτης της θρυλικής σειράς Hyperdunk, της μακροβιότερης και πιο επιτυχημένης μη-signature συλλογής EVER. Το αργότερο μέχρι το τέλος του περιπετειώδους 2020 θα έχουμε και τη συνέχεια του Rize το οποίο σύμφωνα με τις φωτογραφίες που βλέπετε είναι κάτι παραπάνω από έτοιμο. Άραγε η Nike να μας επιφυλάσσει και δεύτερο Alphadunk μιας και το Rize λογίζεται ως φτηνότερη κόπια του πρώτου.
Το Nike Zoom Rize 2 όπως δείχνουν κι οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του θα διατηρήσει το κύριο και βασικότερο συστατικό του τον μεγαλεπήβολο δηλαδή Zoom Air θύλακα στη περιοχή του μεταταρσίου. Στο νέο αυτό εγχείρημα ο θύλακας φαίνεται αποκαλυπτικότερος "κουβαλόντας" εξωτερικά ένα ανατομικότερο ημιδιάφανο πλαίσιο που θα λειτουργεί ταυτόχρονα κι ως torsion plate στη διχοτομημένη όπως δείχνουν τα πράγματα midsole του. Το άνωθεν μέρος του Zoom Rize 2 θα είναι ελαφρώς κοντύτερο αλλά θα χρησιμοποιεί το mesh του ένδοξου προγόνου άνευ βέβαια πρόσθετων επιστρώσεων και εξωτερικών heel counter. Τα κορδόνια θα έχουν ξανά μια λοξή και προς τα εσωτερικά πορεία δίχως όμως το μεγάλο swoosh που κατοικούσε στην εσωτερική μεριά του πλαισίου. Όσον αφορά τη μορφολογία της εξωτερικής του σόλας δε γνωρίζουμε ακόμη τίποτα όμως είναι βέβαιο πως θα χει νέα χάραξη εξαιτίας τηw διχοτομημένης ενδιάμεσης σόλας. Εμφανισιακά θα έλεγα πως το Rize 2 θυμίζει αρκετά το διαχρονικό Air Max Plus TN.
Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα που μπορώ να εξάγω από τις μέχρι τώρα φωτογραφίες του running πια Nike Zoom Rize 2. Για την ημερομηνία κυκλοφορίας του αλλά και τη αρχική του τιμή ούτε λόγος προς το παρόν.