1 Ιουλίου 2020

Havoc the 3rd!! (official photos)

Το τρίτο κατά Under Armour HOVR Havoc είναι κάτι παραπάνω από γεγονός καθώς φιγουράρει ήδη στην αμερικάνικη κι επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Μια κίνηση-απόφαση πολύ ενθαρρυντική για το αμερικάνικό brand που διευρύνει με πολύ προσεκτικά βήματα τη μπασκετική της συλλογή ενόψει των επερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Χωρίς πολλά πολλά πάμε να κάνουμε την ανάλυση ή θα θέλετε τη παρουσίαση του νεότερου μπασκετικού της UA.
Σύμφωνα με τα επίσημα λεγόμενα της Under Armour το HOVR Havoc 3 είναι μια ημίψηλη και 100% mesh-άτη κατασκευή μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτεται από λεπτή fuse στρώση και για λόγους προστασίας αλλά και για επιπρόσθετη σκληράδα-κορμοστασιά. Στη βάση του ποδιού και περιμετρικά των αστραγάλων έχει τοποθετηθεί μια πρόσθετη και μεγάλη επιφάνεια από textile mesh λειτουργώντας τρόπον τινά κι ως εξωτερικό heel counter. Η ενδιάμεση σόλα όπως και κάθε μοντέλο της μέχρι τώρα σειράς πια προέρχεται από το νέο αντικραδασμικό foam της UA που καλείται HOVR. Στη νέα έκδοση το πίσω μέρος της midsole είναι ακάλυπτο με αποτέλεσμα να διακρίνουμε το energy web που το περικλείει ενώ από το ύψος περίπου της καμάρας και έμπροσθεν το στρώμα HOVR περιβάλλεται από κλασικό EVA υλικό. Η εξωτερική σόλα φέρει ένα συνεχές μοτίβο χάραξης που παραπέμπει σε ραδιοκύματα αλλά σε μια πιο άτακτη μορφή τους, μια διάταξη που δε θυμάμαι να έχουμε αντικρίσει ξανά ή έστω πολύ πρόσφατα. Ως προς τον σχεδιασμό του Under Armour HOVR Havoc 3 θα έλεγα ότι δεν έχει κάποιο κοινό σημείο σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί ενώ φαίνεται να έχει δανειστεί κάποια σχεδιαστικά τερτίπια από τη συλλογή Anatomix Spawn.
Όπως ειπώθηκε και στον πρόλογο, το Under Armour HOVR Havoc 3 κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες στην αμερικάνικη αγορά στη διόλου υπερβολική τιμή των 110 δολαρίων ενώ αναμένεται να εμφανιστεί σε κάμποσους χρωματισμούς.