16 Ιουλίου 2020

The Zoom Freak 2 is made for instant offense! (official photos)

Πριν λίγη ώρα η Nike μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ανακοίνωσε τον επικείμενο ερχομό του πολυσυζητεμένου Nike Zoom Freak 2! Αισθητά διαφοροποιημένο σε σχέση με το μοντέλο που εκίνησε τη signature σειρά του MVP γεγονός άκρως ενθαρρυντικό ιδίως όταν πρόκειται για μια low-budget συλλογή που κάνει τα πρώτα της βήματα. 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ross Klein το νεότερο μέλος της "οικογένειας" έχει σχεδιαστεί βασιζόμενο στη κίνηση που ναι το σήμα κατατεθέν για του ηγέτη των Bucks, το περίφημο euroestep του. Μεγάλο μέρος της ιστορίας άλλωστε στην ιστορία της σειράς Nike Basketball βασίζεται στη μελέτη τvn signature moves των αθλητών της πάρτε για παράδειγμα το Kyrie 2, ένα παπούτσι που γεννήθηκε από τη μελέτη των έντονων γωνιών εναλλαγής κατεύθυνσης του Irving. Έχουμε λοιπόν ένα mid προς low-top μπασκετικό που χρησιμοποιεί mesh για τη δόμηση του άνωθεν μέρους το οποίο περιλαμβάνει και μια επιφάνεια συνθετικού δέρματος στην εσωτερική πλευρά του. H decoupled ενδιάμεση σόλα του είναι από phylon υλικό και μονάχα στο εμπρός μέρος της περιέχει ένα Zoom Air Θύλακα. Για να ευλογήσω και τα γένια μου σε όλα μέσα έπεσα ο άτιμος.
Η Nike πέρα των τεχνικών χαρακτηριστικών μας ανακοίνωσε και τους τέσσερις πρώτους χρωματισμούς που θα κυκλοφορήσει το Zoom Freak 2 καθώς και τις αντίστοιχες ημερομηνίες κυκλοφορίας του. To πράσινο "Naija" θα εμφανιστεί πρώτο στις 27 Ιουλίου, tο Black/White θα ακολουθήσει στις 7 Αυγούστου, το «Bamo» στις 18 Σεπτεμβρίου και το White/Cement την 1η Οκτωβρίου και η τιμή του θα ναι στα 120 δολάρια.