24 Ιουλίου 2020

At DA:ME 7 sharp! (official photos)

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία του έβδομου κατά σειρά Δαμιανού απ΄ τη γερμανική εταιρεία με σήμα τις 3 παράλληλες γραμμές! Ασφαλή συμπεράσματα δε μπορούσαμε να βγάλουμε εξαιτίας της ποιότητας της εν λόγω φωτογραφίας όμως έχουμε πλέον στα "ψηφιακά" μας χέρια τις πρώτες, ξεκάθαρες και λεπτομερέστερες εικόνες του Adidas Dame 7 που εκ πρώτης όψεως δείχνει πιο δουλεμένο και σαφέστατα πιο προσεγμένο εν συγκρίσει με το τωρινό μοντέλο της δεύτερης σε διάρκεια ζωής signature σειρά που κατέχει η Adidas.
Το Adidas Dame 7 δείχνει και πράγματι πρόκειται για ένα ημίψηλο μπασκετικό που κουβαλάει όλα τα υλικά που αξιοποιήθηκαν από το διπρόσωπο σε κάποιες περιπτώσεις Dame 6. Το άνωθεν μέρος του συνίσταται κυρίως από mesh επάνω στο οποίο διακρίνουμε παράλληλες λεπτές fused γραμμές μερικές εκ των οποίων περιέχουν υπόγεια καλώδια σα του Dame 4 τα οποία συμμετέχουν ενεργά στο lockdown του παπουτσιού μέσω των διάκενων που σχηματίζουν "ξεπηδώντας" απ' το κέλυφος. Το πίσω μέρος καθώς κι η γλώσσα του είναι από neoprene υλικό δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για άπειρα σχέδια κι απεικονίσεις. Για την ενδιάμεση σόλα του χρησιμοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη σειρά το αφρώδες υλικό Lightstrike foam που μάλλον έχει πάρει εργολαβία τις τρεις από τις τέσσερις signature συλλογές της Adidas. Ως προς τη χάραξη της εξωτερικής του σόλας επιχειρήθηκε μια ουσιαστική ανανέωση του μοτίβου χάραξης που έφερε το Dame 6. Βλέπουμε και πάλι μια περιμετρικά οριοθετημένη περιοχή από επαναλαμβανόμενους κεραυνούς μια εν δυνάμει παραλλαγή του herringbone ενώ εντός της περιοχής περιέχεται το ίδιο μοτίβο άλλοτε με εντονότερη πυκνότητα κι άλλοτε αραιή ανάλογα της επιφάνειας πρόσφυση που εξυπηρετείται. Σχεδιαστικά τώρα το μόνο που χω να δηλώσω είναι πως το Adidas Dame 7 τα σ-π-ά-ε-ι! Από το υποτιθέμενο carbon 7άρι στην εξωτερική πλευρά, τις παράλληλες γραμμές που θυμίζουν βράγχια μέχρι το μικρό επτά που βρίσκεται χαραγμένο πάνω στο δερμάτινο κομμάτι πλησίον των διακριτικότατων "Three Stripes".
Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Adidas Dame 7 ενώ η αρχική τιμή κυκλοφορίας θα είναι τα 110 δολάρια. Ακούω γνώμες....