31 Ιουλίου 2020

Converse is Evolving!! (official photos)

Η Converse λίγο μετά τη προσθήκη του Shai Gilgeous-Alexander στο ρόστερ της μπασκετικής ομάδας που χτίζει εδώ και περίπου ένα χρόνο, επέλεξε να μας ανακοινώσει τον ερχομό του νεότερου μέλους της μπασκετικής της συλλογής. Το Converse All Star BB Evo αναλαμβάνει να καλύψει το κενό που έχει δημιουργήσει το δίδυμο ψηλού-κοντού της οικογένειας BB Pro μέσω μια πολύ προσφιλής τακτικής της μαμάς εταιρείας διορθώνοντας παράλληλα τις όποιες αστοχίες του αναφερθέντος διδύμου.
Το Converse All Star BB Evo αποτελεί ουσιαστικά τη mid-top έκδοση της BB Pro συλλογής που δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να δούμε στην ελληνική αγορά. Το BB Evo έχει κληρονομήσει όλα μα όλα τα τεχνολογικά και σχεδιαστικά στοιχεία των δύο Pro και συγκεκριμένα την αποσπώμενη ενδιάμεση σόλα προερχόμενη από React foam και την εξωτερική σόλα με το διαμαντένιο μοτίβο χάραξης που αλλάζει πυκνότητα ανάλογα της περιοχής που εξυπηρετεί. Ελαφρώς έως αρκετά διαφοροποιημένο είναι το κέλυφος του Evo καθώς επιχειρήθηκε να συνδυαστούν ισομερώς δύο διαφορετικά mesh κι έτσι έχουμε ανάλαφρο και φιλικό mesh για την εσωτερική μεριά και textile για τη εξωτερική. Παρόν δηλώνει και το πάντα απαραίτητο fuse που συνδέει τα δύο mesh στο toe-cap και στο τακούνι ενώ προληπτικά καλύπτει και την περίμετρο του κελύφους. Ενδιαφέρον έχει το πρωτότυπο lacing σύστημα αφού έχουμε δύο παράλληλες ράγες προερχόμενες από Flywire νήματα εκατέρωθεν της γλώσσας οι οποίες είναι προσκολλημένες σε fuse. Σχεδιαστικά δείχνει πιο συμπαθητικό σε σχέση με το BB Pro Low κι απ' ότι φαίνεται η διχρωμία του πλαισίου θα χει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαφοροποίηση των μελλοντικών εκδόσεων. Ακλόνητο στις θέσεις του Chevron λογότυπο!
Το Converse All Star BB Evo κυκλοφορεί ήδη στην αμερικάνικη αγορά έχοντας για αρχική τιμή διάθεσης τα 115 δολάρια! Τι λέτε θα θέλατε να το δείτε και στην Ελλάδα?