9 Ιουλίου 2020

Make you a Dreamer!! (official photos)

Το ένα μετά το άλλο τα sneaker brands αποκαλύπτουν τις νέες τους μπασκετικές προτάσεις για την επανέναρξη της σεζόν αλλά και για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Η Puma δε μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στο γενικό αυτό κανόνα ιδίως τόσο καιρό που τηρούσε σιγήν ιχθύος λες κι είχε εγκαταλείψει (ξανά) το άθλημα. Η νέα μπασκετική της πρόταση ονομάζεται Puma RS Dreamer και πρόκειται για το μοντέλο που πρόβαρε ο διάσημος ράπερ J. Cole κατά τη διάρκεια του φετινού All Star Game στο Σικάγο κι αναμένεται να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στα πόδια του πάντα στιλάτου Kyle Kuzma.
Το Puma RS Dreamer όπως διαπιστώνετε κι εσείς από τις φωτογραφίες που σας παραθέτω είναι μια κοντή κατασκευή που δε θυμίζει σε τίποτα κάποιο από τα πρόσφατα μπασκετικά της εταιρείας. Το άνωθεν μέρος του παπουτσιού συνίσταται από textile mesh που ναι και το βασικό υλικό δόμησης του πλαισίου του κι επάνω σ' αυτό έχουν ραφτεί λεπτές επιφάνειες δέρματος και suede. Το κορδόνι που διακρίνετε στη περίμετρο του πλαισίου του δεν είναι εφετζίδικο αλλά συμμετέχει ενεργά στο lockdown του παπουτσιού καθώς συνδέεται είτε έμμεσα είτε άμεσα με τα κορδόνια δεσίματος. Η "μπαμπάτσικη" ενδιάμεση σόλα έχει κάτι από Puma Uproar αλλά μάλλον τείνει περισσότερο προς τις midsoles των ακαταμάχητων lifestyle Puma RS ενώ άγνωστο παραμένει το είδος του foam που χρησιμοποιήθηκε για τη σμίλευσή της. Τέλος, η εξωτερική του σόλα είναι μονοκόμματη και περιέχει ένα μονάχα μοτίβο χάραξης το οποίο στα μάτια μου φαίνεται σαν τα νεύρα από το φύλλο ενός δέντρου. Ως προς την εξωτερική εμφάνιση του Puma RS Dreamer θα έλεγα πως οι σχεδιαστές της Puma κατάφεραν να ξανακασκευάσουν ένα μπασκετικό που συνδυάζει επιτυχώς το performing με το lifestyle. Πανέμορφη και άψογα εκτελεσμένη η ιδέα "μετακόμισης" του Formstrip λογότυπου κάμποσα πατώματα παρακάτω κι εξίσου όμορφη τσαχπινιά το συννεφάκι στη ράχη του παπουτσιού!
Το Puma RS Dreamer έχει ήδη "σκάσει μύτη" στην Ελλάδα και μάλιστα με αρκετά τσιμπημένη αρχική τιμή διάθεσης σε σύγκριση με ότι έχει προηγηθεί αυτά τα δύο χρόνια από τη Puma Hoops.