28 Ιανουαρίου 2022

Finding the n2xt WXY!! (unofficial photos)

Οι Dejounte Murray, Darius Bazley κι ο πρωτοεμφανιζόμενος Aaron Nesmith βρίσκονται υπό την αιγίδα της New Balance κι εκείνη φροντίζει να τους προμηθεύει με τα τελευταία καλούδια της. Για εκείνους που απογοητεύθηκαν από την τελική εικόνα του Kawhi 2 και επιθυμούν διακαώς ένα μπασκετικό της NB τότε η λύση είναι μία (προς το παρόν) και λέγεται TWO WXY 2! Το μπασκετικό τμήμα της NB μετά την επιτυχία που γνώρισε το ορίτζιναλ TWO WXY έσπευσε να ετοιμάσει τον διάδοχό του και φρόντισε να το sequel να είναι αναζωογονημένο τόσο εμφανισιακά όσο και τεχνολογικά.
Το New Balance TWO WXY 2 αποδεχόμενο την κληρονομία που του άφησε ο προκάτοχός του επέλεξε να ανανεωθεί εκ βάθρων. Τα 3/4 του άνωθεν μέρους του παπουτσιού καταλαμβάνει το νεοσύστατο πλεκτό του brand το οποίο καλείται FitWeave και δείχνει πολύ φιλικότερο σε σύγκριση με αυτό του Kawhi 2. Για το εναπομείναν 1/4 του πλαισίου δηλαδή το υποτιθέμενο εξωτερικό heel counter που φτάνει μέχρι ψηλά φαίνεται ότι θα ναι από δέρμα ενίοτε και nubuck ανάλογα την έκδοση. Ανανεωμένο θα είναι και το tooling της ενδιάμεσης σόλα αφού θα γίνεται χρήση δύο foam με το FuelCell να χει τον πρώτο λόγο αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι στη βάση της φτέρνα για το Abzord foam που συνήθως κοσμεί συνήθως τα old-school running της φίρμας. Ένα ακόμη καινούργιο στοιχείο είναι η χάραξη της εξωτερικής σόλας με pressure point αλλά και ένα μοτίβο που παραπέμπει σε αποτύπωμα πέλματος με εξαίρεση τη περιοχή που περιέχει το Abzorb όπου περιέχει κύκλους και έξι τρύπες πίεσης προφανώς για να "ξεσπά" το crash pad. Ως προς το σχεδιασμό του TWO WXY 2 κρίνω πως η NB πέτυχε διάνα προτιμώντας όπως και πέρυσι το πλεκτό να κάνει όλη τη διαφορά και τα υπόλοιπα σημεία του να έπονται. Πανέξυπνη και πανέμορφη η λοξή ενσωμάτωση του σήματος "Ν" στο πλεκτό σε σημείο που περνάει κι απαρατήρητο.
Το πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το NB Balance TWO WXY 2 καθώς κι τιμή διάθεσής του δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Σίγουρα θα κυκλοφορήσει εντός της φετινής σεζόν και πιθανολογώ πως η τιμή του θα κυμαίνεται στα επίπεδα του πρώτου κωδικού.